*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil være på topp

Foto: EPA/Scanpix

Fredrik Ljungberg drar ikke til USA for å spille feriefotball.

28.10.08 20:48

Svensken ble klar for det nyopprettede Major League Soccer-laget Seattle Sounders tirsdag. Han bedyrer at valget ble tatt fordi han har et ønske om å påvirke ligaen.

- Det var mange som mente at jeg burde ta flere år i England. Men jeg tenkte at om jeg skulle komme hit, måtte jeg komme nå mens alderen min tilsier det, sa svensken til et amerikansk pressekorps. Under presentasjonen fikk de fremmøtte mediene se en video av Ljungbergs tidligere prestasjoner.

I den var det mye fra tiden i Arsenal. Det ble også gjort en større sak ut av at Ljungberg er regnet som den ellevte beste spilleren gjennom Arsenals historie, stemt frem av klubbens egne supportere.

- I god form
Selv om svensken gikk skadet det meste av vårsesongen, da han hadde en ribbeinsskade, hevder han at han er i god form. Den forrige kampen han spilte var Sveriges oppgjør mot Russland i sommerens europamesterskap.

- Selv om jeg gikk skadet i vår, er formen min god, sier svensken som får drakt nummer 10 og er tiltenkt en sentral midtbanerolle, med offensive arbeidsoppgaver.

- Fredrik er en vinnertype og han har vunnet på alle nivåer. For oss var det viktig å få han over slik at han kunne se hvordan vi jobber her borte. Det kommer til å bli et flott samarbeid, ettersom han er en flott type, sa Sounders' sportsdirektør Adrian Hanauer under presentasjonen.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vil utvikle ligaen
Klubbens hovedeier, Joe Roth, kunne avsløre at han har vært ute etter Ljungberg siden sommerens sluttspill og at det dermed var en viktig signering som var kommet på plass.

Ljungberg selv virket å være godt fornøyd med sin nye hjemby og skrøt av velkomsten han hadde fått.

- Folk har tatt i mot meg med åpne armer. Jeg håper jeg kan bidra til å gjøre ligaen enda bedre og populær, slik at folk vet hvem jeg er når de ser meg, avslutter svensken, som dermed skal ta opp kampen med David Beckham og co til neste sesong.

I motsetning til Becks slipper Ljungberg å bekymre seg for lange reiser. 31-åringen ga seg på landslaget etter mesterskapet i Sveits og Østerrike i sommer.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag