RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ville ikke forlate Liverpool

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Raul Meireles gjorde det likevel.

Helt på tampen av sommerens overgangsvindu gikk Raul Meireles fra Liverpool til Chelsea.

Londonklubben måtte ut med rundt 12 millioner pund for å sikre seg den offensive midtbanemannen.

Meireles var en viktig mann for de røde forrige sesong og viste også lovende takter for Anfield-klubben i de kampene han fikk denne høsten.

Derfor dro han
Liverpool har imidlertid mange alternativer på midtbanen og i England har det blitt snakket om at portugiseren var en mann som kunne ofres.

I et intervju med Chelseas offisielle nettside forteller 28-åringen at han aldri ønsket seg bort fra Merseyside, men at tilbudet som kom fra London var for fristende.

- Folk tror at jeg ønsket meg bort fra Liverpool, men den eneste grunne til at jeg gikk var fordi Chelsea ville ha meg. André Villas-Boas ville ha meg og derfor dro jeg, sier han.

- Liverpools eiere ønsket ikke å selge meg, men da Chelsea og André kom på banen, ble jeg overbevist om å reise videre, fortsetter midtbanespilleren.

Villas-Boas og Meireles jobbet sammen en kort periode i Porto og nettopp det veide tungt da spilleren tok sin beslutning. Chelsea har også flere andre portugisere i stallen.

- Jeg har mange venner her. Spillere som jeg kjenner fra Porto. José Bosingwa har blant annet hjulpet meg mye de første ukene her, forteller Meireles.

- Paulo Ferreira og Hilaro er spillere jeg også kjenner godt fra før. Ramires og David Luiz er spillere jeg kjenner godt fra den portugisiske ligaen, sier han.

- Riktig valg
Meireles signerte for Liverpool i fjor sommer og skulle vise seg å bli en av få vellykkede kjøp av tidligere manager Roy Hodgson.

Da han kom til Anfield fra Porto, var det fordi han ville prøve noe nytt. 28-åringen mener imidlertid at det ikke var tilfellet når det gjaldt sommerens overgang.

- Jeg gjorde et riktig valg i fjor, da jeg reiste til Liverpool. I sommer var det litt annerledes, fordi jeg i utgangspunktet ikke ville forlate klubben, sier han.

- Den eneste likheten er at overgangene skjedde sent i vinduet. Men da jeg forlot Porto, så visste jeg at jeg skulle bort og at klubben ville selge meg, sier han.

I sin første - og eneste - sesong for Anfield-klubben fikk 28-åringen totalt 41 kamper og scoret fem mål. Ett av målene kom mot hans nye arbeidsgiver.

Nå ser Meireles fram til å gjøre lignende ting iført den blå trøyen.

- Jeg vet at Chelsea er en stor klubb, en av de største i verden og slik sett var det ikke vanskelig for dem å overbevise meg om å dra dit, sier portugiseren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere