- Jeg ville ikke forlate Liverpool

Foto: PA Photos/Scanpix

Men Raul Meireles gjorde det likevel.

07.09.11 19:34

Helt på tampen av sommerens overgangsvindu gikk Raul Meireles fra Liverpool til Chelsea.

Londonklubben måtte ut med rundt 12 millioner pund for å sikre seg den offensive midtbanemannen.

Meireles var en viktig mann for de røde forrige sesong og viste også lovende takter for Anfield-klubben i de kampene han fikk denne høsten.

Derfor dro han
Liverpool har imidlertid mange alternativer på midtbanen og i England har det blitt snakket om at portugiseren var en mann som kunne ofres.

I et intervju med Chelseas offisielle nettside forteller 28-åringen at han aldri ønsket seg bort fra Merseyside, men at tilbudet som kom fra London var for fristende.

- Folk tror at jeg ønsket meg bort fra Liverpool, men den eneste grunne til at jeg gikk var fordi Chelsea ville ha meg. André Villas-Boas ville ha meg og derfor dro jeg, sier han.

- Liverpools eiere ønsket ikke å selge meg, men da Chelsea og André kom på banen, ble jeg overbevist om å reise videre, fortsetter midtbanespilleren.

Villas-Boas og Meireles jobbet sammen en kort periode i Porto og nettopp det veide tungt da spilleren tok sin beslutning. Chelsea har også flere andre portugisere i stallen.

- Jeg har mange venner her. Spillere som jeg kjenner fra Porto. José Bosingwa har blant annet hjulpet meg mye de første ukene her, forteller Meireles.

- Paulo Ferreira og Hilaro er spillere jeg også kjenner godt fra før. Ramires og David Luiz er spillere jeg kjenner godt fra den portugisiske ligaen, sier han.

- Riktig valg
Meireles signerte for Liverpool i fjor sommer og skulle vise seg å bli en av få vellykkede kjøp av tidligere manager Roy Hodgson.

Da han kom til Anfield fra Porto, var det fordi han ville prøve noe nytt. 28-åringen mener imidlertid at det ikke var tilfellet når det gjaldt sommerens overgang.

- Jeg gjorde et riktig valg i fjor, da jeg reiste til Liverpool. I sommer var det litt annerledes, fordi jeg i utgangspunktet ikke ville forlate klubben, sier han.

- Den eneste likheten er at overgangene skjedde sent i vinduet. Men da jeg forlot Porto, så visste jeg at jeg skulle bort og at klubben ville selge meg, sier han.

I sin første - og eneste - sesong for Anfield-klubben fikk 28-åringen totalt 41 kamper og scoret fem mål. Ett av målene kom mot hans nye arbeidsgiver.

Nå ser Meireles fram til å gjøre lignende ting iført den blå trøyen.

- Jeg vet at Chelsea er en stor klubb, en av de største i verden og slik sett var det ikke vanskelig for dem å overbevise meg om å dra dit, sier portugiseren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.