- Jeg ville ikke leve mer

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Anette Bøe mistet hørselen. Tiden etterpå har vært tøff.

29.09.09 14:44

Den tidligere VM-vinneren Anette Bøe (49) ble rammet av ensidig døvhet under VM i Val di Fiemme i 2003, der hun jobbet som funksjonær.

Hun har kjempet mot Gjensidige i seks år for å bli trodd og for å få oppreisning. Nå får hun 1,1 millioner kroner i yrkesskadeerstatning.

- Jeg er veldig glad for å bli trodd, og at sannheten seiret. Utover det føler jeg ingen glede. Det er helt dødt. Pengene hjelper ikke meg, for hørselen er som den er. Det er en sans som er borte. Jeg trodde jeg hadde en sterk psyke, men jeg ville ikke leve mer da det skjedde, sier Bøe i et intervju med Din Hørsel, som er medlemsbladet til Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

- Tinnitusen verst
Det var mens hun jobbet med VM i 2003 at hørselen forsvant. Hun fraktet folk fra flyplasser i lavlandet og opp i høyden i alpinanleggene. Det var en av disse dagene hun mistet hørselen på det ene øret. I tillegg fikk hun kraftig tinnitus på det andre øret som minner om jetmotoren til et jagerfly.

- Tinnitusen er verst, ikke at jeg er døv, legger hun til.

Da hun skulle kjempe om erstatning mot forsikringsselskapet Gjensidige, stilte generalsekretæren i HLF, Geir Lippestad, opp som advokat. Han førte saken for henne i Oslo tingrett. Lippestad sier at retten mente det var en årsakssammenheng mellom arbeidsforholdene i Val di Fiemme og hørselsskadene.

- Tilsynelatende frisk
Langrennsstjernen forteller at det var en tøff kamp mot Gjensidige.

- Jeg var tilsynelatende for frisk, og det var tøft å ikke bli trodd. Men en kan jo ikke se en hørselsskade. Derfor er det viktig for meg å belyse situasjonen nå, sier Bøe.

Foto: Inge Gjellesvik

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag