*Nettavisen* Sport.

- Jeg ville vise litt muskler

VIDERE: Gullhåpet Henrik Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Norges gullhåp leverte varene.

15.08.14 13:42

Henrik Ingebrigtsen (23) viste så mye i kvalifiseringen at han markerte seg som favoritt til å forsvare EM-gullet på 1500 meter i søndagens finale.

23-åringen tok teten, kontrollerte inne fra listen og løp like godt inn til seier i sitt heat. Det var liten tvil om hvem som var feltets klart beste løper. Vinnertiden 3.39,32 var åtte hundredeler svakere enn i heat to.

- Ville du vinne for å dokumentere styrke?

- Ja. Pappa sa før start at jeg heller måtte gå opp og vinne hvis det var noen tvil. Du tar liten risiko ved å gjøre det. Hvorfor skal jeg ta risiko når jeg har nok krefter til å krysse mållinjen først uten at jeg går helt i kjelleren? Jeg gjorde det jeg skulle i dag på en sikker måte. Det var ikke slik at jeg akkurat kom til finalen. Jeg følte at jeg hadde god kontroll på feltet, sa Ingebrigtsen.

Fikk svar
Mannen med den raskeste tiden på distansen i Europa i år gikk ut av Letzigrund stadion med enda større selvtillit enn da han ankom noen timer tidligere.

- Jeg fikk de svarene jeg ville ha. Jeg hadde ikke løpt på den måten jeg gjorde hvis jeg ikke hadde følt meg veldig bra.

- Hvorfor gikk du rett i tet?

- For å vise litt muskler og for å unngå posisjonering og albuer midt i feltet. Jeg sikret litt. Jeg følte meg trygg underveis, selv om flere var borti meg med skoene bakfra.

- Du følte deg trygg på de siste 50 meterne?

- Ja, da hadde jeg bra kontroll. Jeg visste at om de skulle forbi meg, måtte de løpe rundt meg.

- Hva tenker du om finalen?

- Jeg skal ikke overtenke for mye, men ta det som kommer på strak arm.

Mye rart skal skje om det ikke ender med medalje for Sandnes-løperen. Det kan fort ende med at gullet fra Helsingfors for to år siden forsvares også.

Fransk motstand
Én av dem som kan ta ham er franskmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad (29), mannen som ble diskvalifisert fra seieren på 3000 meter hinder på grunn av overdreven feiring. I kvalifiseringsheatet spurtet han inn til 3.-plass bak Ingebrigtsen.

- Hva mener du om diskvalifikasjonen?

- Han var den beste på hinder. Jeg vet ikke hva jeg synes om at han mistet medaljen på grunn av usportslig opptreden. Jeg kunne ikke ha gjort noe av det samme selv, men jeg tror at gullmedaljen til han andre franskmannen som fikk den kom med en liten bismak. Han løp et bra løp i dag, og jeg gratulerte ham med det. Jeg så at han hadde røde øyne og nesten var på gråten før start. Han kjente nok den fra i går (torsdag) og angret nok litt på at han mistet hodet akkurat der og da.

- Greit at han ble disket?

– Altså. Han brøt reglene, så sånn sett er det kanskje greit nok.

- Kan han bli en hard finalekonkurrent også?

- Han har to hinderløp i beina og virket ikke superkvikk i dag. Jeg tror nok at jeg har kontroll på ham.

Lillebror Filip Ingebrigtsen (21) ble nummer åtte i det andre kvalifiseringsheatet. 3.41,06 holdt ikke til finaleplass. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.