- Jeg viser at jeg har noe i toppen å gjøre

Foto: JEFF PACHOUD (AFP/Scanpix)

Alexander Kristoff med enda en topplassering i Tour de France.

12.07.13 12:40

TOURS/OSLO (procycling.no): Edvald Boasson Hagen tok det meste av oppmerksomheten etter torsdagens etappe.

Nordmannen måtte bryte Tour de France.

Les også: Boasson Hagen med brudd i skulderen

Kristoff på fjerdeplass
I massespurten om etappeseieren kjempet Alexander Kristoff. Rogalendingen spurtet inn til fjerdeplass, bare slått av Marcel Kittel, Mark Cavendish og Peter Sagan.

- Jeg satt perfekt på bakhjulet til Kittel inn i svingen 650 meter fra mål, men da kom det folk på begge sider og jeg ble skviset. Da mistet jeg et par plasser, forklarer Kristoff til procycling.no etter målgang.

- Jeg passerte hvert fall Ferrari
Det var likevel en fornøyd Kristoff procycling.no pratet med.

- I spurten viser jeg at jeg har noe i toppen å gjøre. Nå har jeg vært oppi der på flere etapper.

Etter de to krevende svingene på den siste kilometeren satt 26-åringen for langt bak til å ta opp kampen mot den tyske etappevinneren.

- Etter at jeg ble skviset lå jeg litt for langt bak inn på oppløpet, men jeg klarte hvert fall å passere Ferrari, smiler nordmannen.

Hyller Kittel
Nok en gang måtte 26-åringen klare seg på egenhånd på de kaotiske kilometerne før selve massespurten. Og nok en gang endte det med en topp seks-plassering.

Så langt i rittet har Kristoff tre sjetteplasser, en andreplass og torsdagens fjerdeplass å banke i bordet med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jeff Pachoud

Les også: Her fraktes Edvald til legesenter etter massevelt

- Det er en uskreven regel at man ikke skal legge seg inn i mellom rytterne som trekker opp en annen spurter. Derfor gikk jeg for bakhjulet til Kittel, men da ligger jeg minst en posisjon for langt bak i forhold til hva som er optimalt, sier nordmannen.

Igjen måtte Kristoff være vitne til at tyske Kittel satte resten av spurteliten på plass. Det var Kittels tredje seier, den første tok han på den første etappen. Da fulgte Kristoff like bak på andreplass.

- For øyeblikket er Kittel verdens beste spurter. Det viser han når han vinner spurt på spurt mot resten av verdenseliten.

Fredag er sannsynligvis den siste muligheten for Kristoff til å vinne en etappe i massespurt før Champs-Élysées. Da skal rytterne sykle 173 kilometer til Saint-Amand-Montrod.

- Jeg er med og kjemper om topplasseringene hele tiden. Jeg håper jeg kan ha litt flaks og få det riktige bakhjulet. Jeg skal prøve igjen i morgen, forteller Kristoff.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.