*Nettavisen* Sport.

- Jentene steller med guttene

Foto: Lars Fredrik Martinussen (Eksportutvaleg for fisk)

Og lørdag var det Marit Bjørgens tur til å glede Petter Northug og co. i Val Senales.

- Det går stort sett i pasta og «skosåler», sier Marit Bjørgen når hun blir bedt om å beskrive langrennslandslagets middagsvaner på høydesamling i Val Senales.

Lørdag kveld kunne imidlertid OL-dronningen fra Vancouver varte opp med en kjærkommen avveksling. Før den forestående VM-sesongen har nemlig Bjørgen inngått en samarbeidsavtale med Eksportrådet for fisk – og rett og slett blitt fiskeambassadør.

Derfor sto norsk fisk på menyen i den italienske fjellandsbyen.

Les også: - Har aldri gått bedre på ski I Her er Bjørgens nye fireårsplan

Laks og kveite
- Vi fikk laks til forrett og kveite til hovedrett. Det virket som alle likte det og satte pris på det, forteller Bjørgen – som akkurat har rukket å gjøre unna serveringsjobben før intervjuavtalen med Nettavisen.

- Og i morgen er det Petter Northug som serverer vodka og Red Bull?

- Hehe, kanskje det ...

Skjønt, det er vesentlig mer sannsynlig at Bjørgen og de andre jentene som serverer godbiten da også. Kanskje i form av kakao og nybakte boller.

- Vi prøver å kose oss når vi er på samling. Men det er stort sett sånn at jentene steller med guttene, innrømmer Bjørgen.

Faste rutiner
Det sosiale er viktig for å unngå brakkesjuke når man er samlet på et lite i to uker eller mer. For om Val Senales er et paradis for trening, ligner dagene mye på hverandre.

- Det er veldig faste rutiner. Vi spiser frokost halv åtte, tar gondolen opp på breen halv ni, går to-tre timer på ski, tar gondolen ned igjen, spiser lunsj, prøver å hvile litt, har en barmarksøkt klokken fire og spiser middag halv sju, forteller Bjørgen.

Hun klager naturligvis ikke. Hun har en jobb som må gjøres hvis drømmen om VM-suksess på hjemmebane i februar skal gå i oppfyllelse.

- Går veldig bra
Og fortsatt går alt på skinner – som det egentlig har gjort helt siden i fjor sommer.

- Det går veldig bra, erkjenner 30-åringen, som i motsetning til de fleste andre synes det er godt nytt at frosten har lagt seg over Norge.

For det betyr at treningsforholdene vil være optimale også når landslaget reiser hjem kommende fredag og sesongoppkjøringen går inn i den siste fasen.

12. november innledes langrennssesongen på Beitostølen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag