RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jubler for finaleplass

Foto: Jon Eeg (Scanpix)
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): I skyggen av Olaf Tufte kjemper Nils-Torolv Simonsen og Morten Gundro Adamsen om finaleplass i dobbeltsculler.

- Vi er fornøyd med en plass blant de ti beste. Vi håper på en finaleplass, og jubler hvis vi klarer det. Vi har alle muligheter hvis vi når så langt, sier Morten Gundro Adamsen til TV 2 Nettavisen.

- Italia er storfavoritt, mens Slovenia og Frankrike er favoritter til å kjempe om de to neste plassene, tror han.

Tilbake i singlescullere
Adamsen og makker Nils-Torolv «Nito» Simonsen har bare sittet sammen i den norske dobbeltsculleren i ett år. Selv om de trives godt sammen og har tro på at de kan nå langt hvis satstingen forlenges, er utgangspunktet at de to skal tilbake i hver sin singelsculler etter OL.

- Vi har trent individuelt og rodd singlesculler frem til OL-sesongen. Og etterpå er det tilbake i gamlebåten, forteller Adamsen.

- Vi tenker selvsagt langsiktig. Akkurat nå er det bare OL, men vi trives sammen og har nok muligheten til å nå enda lenger hvis vi satser videre, legger Nito til.

Tålmodighet
Mens Adamsen med sine 22 år er førstereisgutt og relativt urutinert, satt 25 år gamle Simonsen i fireren som ble nummer ni i Sydney for fire år siden.

- Jeg har vært på landslaget i fem år. Man tror man har vært med lenge, men jeg er jo bare 25 år, og har jo mange år foran meg. Det er viktig å være tålmodig i dette gamet, understreker han.

Den norske båten kom på 12. plass i fjorårets VM, som var ilddåpen for duoen, og var bare fem hundredeler bak OL-kravet. Dermed måtte båten gjennom OL-kvaliken i Luzern, hvor de ble nummer to.

I årets verdenscup står Adamsen og Simonsen bokført med en fjerdeplass og en niendeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere