*Nettavisen* Sport.

- Judas, du er uønsket

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

André Bergdølmo-hatet lever på Åråsen.

24.10.08 10:50

Etter hva Nettavisen erfarer, og som flere aviser allerede har skrevet, skal André Bergdølmo og Lillestrøm allerede være enige om en kontrakt som gjør ham til LSKs assistenttrener kommende sesong.

Det er ikke akkurat en nyhet som bare mottas med glede på Romerike, hvor den gamle LSK-backen er mildt sagt kontroversiell.

«Judas»
På Kanarifansens forum stormer debatten rundt Bergdølmos kandidatur, og beskrivelsene som brukes er ikke for sarte sjeler:

«Hoder skal rulles hvis dette blir realitet», «Jeg boikotter faen meg LSK sine kamper neste år hvis JUDAS kommer til Åråsen!!!!!» og «Brenn i helvete Bergdølmo» er noen av kommentarene på Kanarifansens forum. Også under mandagens Tippeliga-kamp mot Vålerenga ble motstanden mot Bergdølmo synliggjort med en alternativ Tifo blant Lillestrøm-supporterne.

«En gang Judads, alltid Judas», «Vi glemmer aldri» og «Judas, du er uønsket» var budskapet, noe som en av initiativtakerne, Erling Stray, ikke har noe problem med.

- Vi mener at måten Bergdølmo forlot klubben (til Rosenborg) på i 1997 aldri kan tilgis. Den gangen hadde LSK lite penger, og han var en av dem som kunne fått litt for. Men siden han sa at han hadde fått en jobb som mobiltelefonselger i Trondheim, så lot klubben lar ham gå nesten vederlagsfritt.

- Senere sa han at han ikke hadde noen jobb der oppe, det var bare en unnskyldning for å få spille for Rosenborg, sier en oppgitt Erling Stray til Nettavisen.

Er du Norges beste manager?
Prøv Managerleague

Vil fortsette kampen
Stray var tidligere talsmann for Kanarifansen. Han understreker imidlertid at Bergdølmo-kampanjen ikke er et organisert initiativ, men en gruppe enkeltpersoner som ønsker å si ifra. Det tror han supporterne vil fortsette å gjøre hvis Bergdølmo ender opp som assistent for Henning Berg.

- Om ikke folk vil boikotte klubben, så er det stor sjanse for at folk vil vise sin misnøye. Noen vil nok aldri tilgi ham, mener Stray.

Han tror dog ikke at det vil komme til fysiske konfrontasjoner.

- Men det vil nok bli en del episoder som han vil oppleve som ubehagelig. Man vet aldri hva som vil skje, men jeg tror ikke det vil skje noe fysisk, bare verbalt, understreker Stray.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kyrre Lien/scanpix

Nåværende leder i Kanarifansen Jan E. Jensen har også registrert misnøyen blant supporterne, men har selv ikke engasjert seg så kraftig som det hans forgjenger har gjort.

- Jeg husker jo godt det som skjedde i 97, og dette er helt klart en kamel å svelge.

- Mitt inntrykk er at Kanarifansen er ganske delt i synet på Bergdølmo, forteller Jensen.

Mathisen ber fansen vente
Uansett hvor delte de måtte være, så er styreleder Per Mathisen klar i sin oppfordring til Lillestrøm-supporterne.

- Jeg kan selvsagt ikke kommentere hvem som blir assistenttrener, så dette blir selvfølgelig på hypotetisk basis. Men jeg har hørt at det har vært en del reaksjoner blant supporterne, og har fått noen meldinger selv.

- Selv om det nok lett er slik at det hele og fulle bildet ikke kom frem i forbindelsen med overgangen til Rosenborg, så forstår jeg de sterke følelsene, og vi skal ha respekt for dem. Samtidig håper jeg vi kan vente med denne saken til den eventuelt blir realitet, og heller stå sammen og løfte laget frem til seier mot RBK. Kanarifansen har tidligere vist at de er klubbens tolvte mann, og det er det vi trenger nå, er Mathisens klokkeklare oppfordring.

Andre Bergdølmo skriver i en sms til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.