*Nettavisen* Sport.

- Juks og fanteri av Annan

Foto: TV 2 Sporten

Men Nils Arne Eggen og Martin Andresen slipper heller ikke unna en advarende pekefinger.

04.10.10 13:58

Bjørn Hansen bruker «vi» når han snakker om Rosenborg.

Likevel er han ikke redd for å si nøyaktig hva han mener om søndagens seriefinale mellom trønderne og Vålerenga.

- Må oppføre oss
Hansen så nemlig ikke bare fremgang hos Rosenborg. Han så også en oppførsel han mener kan bidra til å svekke fotballens - og Rosenborgs - omdømme. I alle fall på sikt. Og oppførsel - på og utenfor banen - er noe av det Hansen er spesielt opptatt av.

- Det Annan drev med er juks og fanteri. Han bidrar til å skape et omdømmeproblem for idretten med oppførselen sin, sier Hansen til Nettavisen.

Vel vitende om at rumpeklypingen er en snakkis i Norge mandag.

Han lar heller ikke Nils Arne Eggen eller Martin Andresen slippe unna etter sin krangel rett etter kampslutt.

- Alle i Rosenborg og Vålerenga vet jo at de er i fokus. De vet at folk mener noe om oss. Martin og Nils Arne? De burde bare lagt seg flate. Det nytter ikke å snakke bort sånt som de gjorde, sier 71-åringen til Nettavisen.

Les også: - Finger opp i rektum og klyping i pungen

- Skal være en rollemodell
Hansen understreker at det er nedfelt i bestemmelsene at norsk idrett skal drives på høyt etisk nivå, og at det stort sett også drives på den måten.

- Likevel er det ikke tvil om at det er en del uærlig spill, rampestreker og bølleopptreden som dukker opp med jevne mellom. Det må vi ta tak i. Jeg hører trenere eller kommentatorer si: «Han kunne ikke gjøre annet enn å felle spilleren», men det blir jo totalt feil. Det er jo uærlig spill, det.

- Det kan også være slitsomt å være et forbilde, som Anthony Annan er, men han skal være en god rollemodell. Uansett om han vil det eller ikke. Det må noen forklare ham. Det er jeg også sikker på at Erik Hoftun gjør - tar en prat med ham. Annan kommer fra en annen kultur, er kanskje Rosenborgs beste og viktigste spiller, og derfor har han ikke behov for å gjøre som han gjorde. Det er heller ikke første gangen noe sånt skjer. Akkurat det kan jo dokumenteres. Men jeg vet at Erik Hoftun tar opp sånt som dette, og det er viktig. Idretten har ikke råd til å lage problemer som svekker omdømmet vårt, fastslår Hansen.

Markus Henriksen: - Ville vise at jeg fortjener det

Som også roser et par av Vålerenga-spillerne for opptredenen i forbindelse med straffesparket.

- Det var jo et par Vålerenga-spillere som trakk Annan unna situasjonen. Sånn set ble han jo egentlig reddet av dem da han ble ledet bort fra situasjonen. Akkurat det likte jeg godt.

PS. Anthony Annans rumpeklyping kan få følger. Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har nemlig hjemmel til å se på alle situasjoner som ikke medførte bortvisning eller utvisning i selve kampen. Påtalenemnda kommer til å vurdere Tippeliga-runden mandag ettermiddag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.