*Nettavisen* Sport.

- Juksemakere fortjener ikke å vinne

Foto: Reuters/Scanpix

Resultatet i Super Bowl gledet mange. Les hvorfor her.

06.02.12 12:16

Natt til mandag barket New York Giants og New England Patriots sammen i en av verdens største sportsbegivenheter, Super Bowl.

Og som da lagene møttes i 2008, var det laget fra New York som gikk seirende ut av duellen. Giants vant kampen med sifrene 21-17.

Les mer om kampen her!

- Juksemakere
Det at Patriots måtte se seg slått så ut til å være populært blant mange. To profilerte NFL-spillere kunne i hvert fall ikke skjule sin begeistring over resultatet.

«Det var det jeg visste. Juksemakere fortjener ikke å vinne», skrev Pittsburgh Steelers-spilleren James Harrison på nettsamfunnet Twitter etter kampen.

«Beklager, men jeg kunne ikke dy meg. Dere får enten hate meg eller elske meg», la hardhausen til litt senere.

Bakgrunnen for Harrisons kommentar var en episode fra 2007. Da ble Patriots tatt for å ha filmet hemmelige signaler som New York Jets' defensive trenere brukte underveis i kamp.

Episoden blir ofte omtalt som «Spygate» i USA.

Patriots-trener Bill Belichick, som også ledet laget natt til mandag, ble bøtelagt med 500.000 dollar for regelbruddet, mens klubben ble bøtelagt med 250.000 dollar.

Se høydepunkter fra Super Bowl her:

HTML EMBED

- Bare nevner det
I etterkant av denne skandalen ble det også hevdet av media at New England-klubben hadde brutt de samme reglene også tilbake i 2002. Da uten å bli tatt for det.

Harrison, som kom med juksemaker-kommentaren, er for øvrig kjent som en av de største grisespillerne i NFL. Ifølge ESPN er han etter denne kommentaren også en av de frekkeste.

Steelers-spilleren var imidlertid ikke den eneste som refererte til «Spygate» på Twitter i etterkant av Super Bowl. Også lagkamerat Ryan Clark følte behov for å uttale seg.

«To Super Bowl-tap etter «Spygate». Jeg bare nevner det», skrev han.

Med dette mener han at Patriots har nå spilt to Super Bowl siden den mye omtalte episoden i 2007. Begge gangene har laget altså tapt for New York Giants.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.