- Juniortabber ødelegger

Robbie Winters scorer her 1-0-målet i møtet med Lokomotiv Moskva i Bergen torsdag kveld.

Robbie Winters scorer her 1-0-målet i møtet med Lokomotiv Moskva i Bergen torsdag kveld. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Den røde løperen ligger klar, og så ødelegger vi for oss selv med å gjøre feil som hører hjemme på juniornivå, raste Mons Ivar Mjelde etter Uefa-cuptapet for Lokomotiv Moskva.

15.09.05 23:58

BERGEN (Nettavisen) / BRANN - LOK. MOSKVA 1-2: Brann hadde spillet, sjansene og den ene scoringen som kunne gitt dem gode muligheter for avansement mot storlaget Lokomotiv Moskva på Brann stadion. Da raknet det. To enkle glipper midt på banen gav gjestene de to sjansene de trengte for å avgjøre kampen til sin fordel.

Det fikk Brann-treneren til å nærmest koke på pressekonferansen etter kampen. Mens Lokomotiv-trener nøyde seg med selvfølgeligheter etter kampen (”det er ikke godt å si hvem som går videre. Etter neste kamp vet vi mer”) rettet Mjelde krass kritikk mot egne spillere, som sviktet da det gjaldt som mest.

- Vi viser junior-takter i perioder mot slutten, og det er det som gjør at vi taper. I første omgang er vi bedre enn dem. Det er ubegripelig at vi kan opptre så forskjellig. Jeg er fryktelig skuffet. Det er bare slurv som gjør at vi taper denne kampen, sier Brann-treneren.

- Enkelte av spillerne skulle nesten hatt bot, legger han til med et lite glimt i øyet.

Scharner skadet
Tapet av Paul Scharner midtveis i 2. omgang fikk store følger for bergenserne. Østerrikeren kolliderte med en motspiller midt i 2. omgang og fikk en kraftig smell i hodet. Han prøvde å spille videre, men da han fikk problemer med synet så han seg nødt til å forlate banen.

- Han merket at han ble omtåket, og synet ble uklart. Da måtte vi selvfølgelig ta ham ut. Synd. Paul Scharner er stor som midtstopper for tiden, sier Mjelde, som ikke utelukker at det fikk direkte konsekvenser for resultatet i kampen.

Scharner selv forlot stadion med et synlig kutt i hodet, uten å ville snakke med noen.

Tar kritikken
Også Tom Sanne forlot banen i 2. omgang, og både Charlie Miller og Martin Andresen slet med småskader. Dermed ble det en tung bør på en rekke av Branns mest urutinerte spillere. Det fikk ikke minst Fredrik Klock merke.

- Dette var ingen god dag på fotballbanen. Det andre målet til Lokomotiv tar jeg på meg skylden for. Jeg skal egentlig slå ballen så langt unna som mulig, men så ombestemmer jeg meg, sier han.

Dermed ble han taklet av en Lokomotiv-spiller, som satte i gang kontringen som gav vinnermålet.

- Det er ikke godt nok, selv om jeg mener jeg burde hatt frispark, sier den ulykkelige innbytteren.

Skuffet Winters
Målscorer Robbie Winters var minst like skuffet etter å ha brent flere store sjanser i 1. omgang.

- Men jeg utelukker ikke at vi kan gå videre, til tross for tapet. Når vi møter dem i Moskva vil vi ha flere av våre beste spillere tilbake, sier spissen, som også spilte uten sin vante makker Bengt Sæternes torsdag.

Trener Mjelde er enig.

- Det har skjedd større undere i fotballen enn at Brann slår Lokomotiv ut av UEFA-cupen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.