RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jævlig bittert å tape på en dommertabbe

Vålerenga-trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag, som VIF vant 4-1.
Vålerenga-trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag, som VIF vant 4-1. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga fortviler etter at dommerne overså en scoring som kunne blitt avgjørende.

STORHAMAR - VÅLERENGA 4-3: Storhamar vant søndag den første kvartfinalekampen mot Vålerenga, og oslolaget fikk etterpå enda et slag i ansiktet da poengkongen Shay Stephenson dagen etter ble idømt tre kampers karantene.

Espen Knutsen omtalte utestengelsen som «syk» ettersom episoden hvor Alexander Reichenberg fikk Stephensons kølle i ansiktet, ifølge Knutsen var et uhell.

- På TV-bildene kan alle se at Shay treffer kølla til motspilleren, sånn at den spretter opp i ansiktet hans, sa Knutsen til VG Nett mandag kveld.

Snytt for 3-2-mål
Tirsdag stilte et revansjesugent Vålerenga-lag i den andre kvartfinaleduellen. Joakim Jensen ga Storhamar ledelsen hjemme i Hamar OL-amfi, men Jesper Hoel og Cato Cocozza snudde matchen ved å spille hverandre fram til hvert sitt mål før førsteperioden tok slutt.

Først i tredje periode klarte Storhamar å utligne til 2-2, gjennom Lars Løkken Østli.

Drøyt midtveis i tredjeperioden oppsto den kontroversielle episoden som fikk Vålerenga-laget til å se rødt.

Jesper Hoel scoret for Vålerenga - det var i alle fall hva oslolaget trodde. Men ingen av de fire dommerne fikk med seg at pucken passerte målstreken. Storhamar overtok i stedet pucken og scoret i den andre enden av banen.

- Vi scoret et soleklart mål. En ny, trist episode i norsk hockey, konstaterer Espen «Shampo» Knutsen overfor Nettavisen.

- Ikke har vi videodømming og ikke har vi måldommere. Dommerne må ta dette i dag på sin kappe, men forbundet burde drøfte om vi skal ha måldommere, i alle fall i sluttspillet, sukker han.

Motivasjon til neste kamp
Fredrik Lystad Jacobsen satte inn 3-2-målet, mens Christian Larriveé økte til 4-2 halvannet minutt senere.

Blake Evans reduserte til 3-4 for Vålerenga snaut tre og et halvt minutt før slutt, men Vålerenga klarte ikke å finne 4-4-målet til tross for et skuddmessig overtak på hele 42-24 i tirsdagens kamp.

- Det er jævlig bittert at vi taper på en dommertabbe, sier en frustrert Espen Knutsen.

Han ser imidlertid også en positiv side og gir på ingen måte opp best-av-sju-serien.

- Det blir ikke vanskelig å motivere spillerne etter dette.

Slik gikk det i de andre kvartfinalene:
Rosenborg - Stavanger Oilers 2-6

Stjernen - Lørenskog 1-4

Sparta - Lillehammer 3-4

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere