RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

- Kampen om totalseieren er nok over

Sist oppdatert:
Men Aksel Lund Svindal vant utforcupen, etter avlyst renn.

Aksel Lund Svindal fikk seieren i utforcupen uten å ha kjørt en eneste meter i utfortraseen i Lenzerheide onsdag. Tåken gjorde det umulig å kjøre.

Avlysningen gjorde at han har gitt opp å ta inn østerrikeren Marcel Hirscher i sammendraget i verdenscupen. Svindal holder annenplass 149 poeng bak østerrikeren, og det var ingen fordel at rennet ble avlyst. Svindal kunne trengt hvert eneste poeng han kunne sikre seg i forsøket på å slå Hirscher, som ikke skulle stille til start i utforrennet.

- Kampen om totalseieren er nok over, dessverre, men slik er det. Hirscher har kjørt veldig bra hele sesongen og fortjener å vinne, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Fornøyd tross alt.
- Jeg er selvsagt fornøyd med å vinne utforcupen, men skulle jo helst kjørt i dag. Juryen tok en riktig avgjørelse med å avlyse, for forholdene hadde aldri blitt rettferdige, sa nordmannen.

Rennet ble utsatt en rekke ganger, men tåka lå som et lokk over utfortraseen i den sveitsiske byen. Til slutt ble det klart at det ikke kunne bli renn, og dermed var det klart at Svindal får enda en krystallkule.

Han vant super-G-cupen etter seieren på Kvitfjell for vel en uke siden og han har vært den desiderte beste fartsutøveren. Han beviste også det med VM-gullet i utfor i februar.

Fordel Hirscher
Hirscher skal kjøre alle de tre gjenstående rennene, og selv om han normalt sett er svakere enn Svindal i super-G, er han bedre i både storslalåm og slalåm, noe som gir fordel Hirscher resten av uken.

Aksel Lund Svindal var den eneste norske deltakeren i onsdagens utfor etter at Kjetil Jansrud ble skadet under VM og måtte avbryte resten av sesongen. Han var også kvalifisert for å kjøre utforfinalen i verdenscupen.

Mens tåken hang tykt over dalen koste utøverne seg i solen oppe i fjellet.

Torsdag er det super-G på programmet i Lenzerheide, mens storslalåmrennet går lørdag og slalåm søndag.

- Jeg har to gode renn igjen av verdenscupsesongen og skal gjøre mitt beste, sa Svindal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere