*Nettavisen* Sport.

- Kan bety slutten for Bislett Games

Foto: Ap/Scanpix

Politistreiken truer med å ødelegge for Usain Bolt og de andre stjernene.

04.06.12 14:53

Hvert år får Bislett Games tillatelse fra politiet til å stenge Bislettgata utenfor stadion, for å få plass til den store mengden produksjonsutstyr som NRK trenger. TV-bildene fra NRK sendes til 159 land og er essensielle for at Bislett Games i det hele tatt kan eksistere.

Nå mangler arrangøren den nødvendige tillatelsen for å stenge Bislettgata. Dermed er det stor fare for at Diamond League-stevnet ikke blir TV-sendt og at verden dermed går glipp av stjerner som Usain Bolt og Asafa Powell.

- Hvis alt skulle gå galt, er dette slutten på Bislett Games. Vi har ikke økonomi til å komme tilbake, sier daglig leder i Bislett Alliansen, Rune Stenersen, til NRK.

Da arrangøren kontaktet politiet i forrige uke, var beskjeden at man der ikke hadde tid til å snakke på grunn av Justin Bieber-konserten, Kongens bursdagsfeiring og Hillary Clintons besøk i Norge.

Mandag morgen fikk Stenseren ny beskjed fra politiet: På grunn av den pågående streiken vil det ikke bli gitt et slikt vedtak. NRKs prosjektleder Ola Fagerheim forteller at siste frist for å få ordnet dette problemet, er tirsdag klokken 15.

Nå vil Bislett Alliansen stenge Bislettgata selv.

- Hvis Bislett Alliansen stenger av gata, gjør de noe som de ikke har lov til, sier fungerende ordenssjef ved Sentrum politistasjon, Knut Meling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.