- Kan bli bedre enn Sampras

Goran Ivanisevic tapte tre Wimbledon-finaler mot Pete Sampras og Andre Agassi, men er sikker på at Roger Federer kan bli bedre enn begge de amerikanske legendene.

27.06.04 11:08

Ivanisevic, som har vært i fire Wimbledon-finaler, men bare vunnet en av dem, deltok også i årets turnering. Det ble stopp i tredje runde mot Lleyton Hewitt, og nå er det også definitivt slutt for den hardt-servende kroaten.

Nå ser han tilbake på sin tennis-karriere. Han er ikke i tvil om at Roger Federer er den beste spilleren per i dag, og at han kan bli bedre enn det Pete Sampras var.

- Jeg vet ikke om han kommer til å vinne like mange Grand Slam-turneringer som Pete, men han er definitivt den meste talentfulle spilleren jeg har møtt. Han er som en magiker på banen. Når du ser på ham, tenker du at tennis er en veldig simpel idrett, men det er det ikke, sier Ivanisevic til AFP.

Selv om han er full av beundring for den sveitsiske verdenseneren, har Ivanisevic mange gode minner fra sine møter med Agassi og Sampras. Kroaten tapte Wimbledon-finalen mot Agassi i 1992, og mot Sampras i 1994 og 1998, før han endelig vant i 2001.

- Pete var den vanskeligste å møte. Han ga deg bare en eller to sjanser i hver kamp, og hvis du ikke tok vare på dem, var du ferdig, sier Ivanisevic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.