*Nettavisen* Sport.

- Kan bli bedre enn Shampo

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Patrick Thoresen kan bli bedre enn Espen "Shampo" Knutsen, mener sjefen for nordmannens svenske klubb. Det tror også Djurgården, som gjerne vil kjøpe ham.

07.01.04 12:14

Patrick Thoresen er sterkt ønsket i eliteserieklubben Djurgården, som allerede har Espen "Shampo" Knutsen på lønnslisten. Talentet imponerte da han spilte tre kamper for Djurgården under et prøvespill i klubben i romjula.

Men Mörrum tør ikke å selge ham før plassen i Allsvenskan er sikret. Thoresen er altså ikke klar for Djurgården, slik andre norske medier har skrevet.

Må vinne mye i januar
- Forutsetningene for at det skal skje, er at vi er klare for videre spill i Allsvenskan, understreker Bertil Lindberg, formann i Mörrum.

Det er 14 kamper igjen av sesongen, åtte av disse spilles før overgangsfristen går ut 31. januar. Mörrum vil med andre ord beholde Patrick Thoresen så tett innpå fristen som mulig, før et salg blir aktuelt.

- Det betyr vel i praksis at vi må vinne alle de åtte kampene, sier Patrick Thoresen til TV 2 Nettavisen. Den første av de åtte kampene spilles onsdag kveld.

- Kan bli bedre enn Shampo
Men, poengterer Bertil Lindberg, Thoresen havner i Djurgården til syvende og sist uansett - fordi han er så dyktig.

- Thoresen er såpass bra at han skal spille eliteseriehockey. En så bra spiller må man hjelpe dit, det er klart, mener Lindberg.

- Patrick kan bli enda bedre enn Shampo, skryter Mörrum-formannen.

Den tidligere Storhamar-spilleren vil ikke være med på den påstanden.

- Nå har vel ikke Bertil sett så mye av Shampo, tror jeg. Shampo er utrolig bra, og er også idolet mitt, sier Thoresen ydmykt.

Alternativ løsning
Bertil Lindberg lanserer overfor TV 2 Nettavisen en alternativ løsning på overgangsfloken med Djurgården.

- I dag er vi langt fra hverandre (i forhandlingene). Men hvis Djurgården kommer til oss med en løsning som medfører at vi får andre spillere, kan det kanskje løse seg, tror Lindberg.

Det er ikke uten grunn at Bertil Lindberg snakker så varmt om importen fra Norge. Petter Thoresens sønn står med 13 mål og 16 assists - 29 poeng - på 24 kamper så langt.

To gode år i Canada
Tidligere har 20-åringen gjort suksess i Storhamar, hvor han allerede som 17-åring gjorde seg bemerket med sju mål og åtte assists på 25 kamper sesongen 1999-2000. Året etter økte han til 45 poeng på 40 eliteseriekamper.

Deretter reiste han til Canada og spilte to år i den beste juniorligaen der borte, Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL). Det endte med 30 mål, 43 assists og 73 poeng for Moncton Wildcats sesongen 2001-2002, og 33 mål, 75 assists og 108 poeng for Baie-Comeau Drakkar året etter.

Merkelig nok er ikke Patrick Thoresen draftet av noe NHL-lag ennå.

- Det kan være en fordel, også, håper Thoresen. Det betyr nemlig at han kan velge hvilket lag han vil spille for, dersom tilbudene skulle komme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag