- Kan bli en katastrofe for Everton

Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Supporterleder frykter spillerflukt.

09.05.13 19:56

Onsdag ble det kjent at sir Alex Ferguson trekker seg som Manchester United-manager.

Torsdag kom nyheten at Evertons David Moyes blir ny sjef på Old Trafford.

Katastrofalt
Leder for den norske Everton-supporterklubben Helge Grunnevåg tror tapet av Moyes kan få dramatiske konsekvenser for de blå fra Liverpool.

- For vår del så står klubben i et stort veikryss. Moyes har bygd opp det laget vi har i dag nesten fra scratch, og dette kan bli katastrofalt for Everton sin del, sier Grunnevåg til Nettavisen.

Supporterlederen tror flere av klubbens beste spillere vil forlate klubben om skotten nå går. Men han er ikke sikker på om de vil følge Moyes til Manchester.

- Jeg vet ikke. Jeg sitter med en følelse av at Fellaini forsvinner til sommeren, men om han drar til United, det vet jeg ikke. Men jeg er jo redd for at han skal ta med seg Baines og Jagielka, sier Grunnevåg.

- Forstår Moyes
Til tross for at Moyes forlater Everton, tror Grunnevåg at supporterne forstår skottens avgjørelse.

- Dette er ikke uventet. Det at han kan komme til å erstatte Ferguson er et rykte vi har hørt i et par år. Båndet mellom Moyes og Ferguson har alltid vært sterke. Jeg tror han vil passe inn der. Han er ikke ulik Ferguson i væremåte eller i måten å tenke fotball, forteller supporterlederen.

- Det er tungt, men som sagt så er det ikke mange som er overrasket over dette. Jeg tror de fleste Everton-fans forstår han. Han er en vinner han og, og hvis han får tilbud fra Manchester United, så forstår man jo at han sier ja til det, sier Grunnevåg.

Supporterlederen er uansett fornøyd skottens innsats for Everton.

- Det han har gjort i Everton er sinnssykt. Han har tøyd den strikken helt ut, sier Grunnevåg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.