RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli et soleklart førstevalg på landslaget

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
«Alle» skryter av Ørjan Nyland etter cupfinalen.

HØDD - TROMSØ 1-1 (5-3 e.str) :

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Hødd tok en sensasjonell seier mot Tromsø i den 107. cupfinalen i fotball søndag formiddag.

I hovedrollen: Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland.

22-åringen var banens beste spiller og skal ha mye av æren for at David beseiret Goliat.

Etter kampen ble han omringet av pressen – som alle ønsket en bit av Norges kanskje mest lovende keeper for øyeblikket.

- Det er en stor følelse, og en ganske surrealistisk opplevelse. Vi reiste hit for å vinne, og det er fantastisk at vi klarte det, sier Nyland til Nettavisen.

Flere av Tromsø-spillerne kommer bort og klapper han på skulderen mens de går forbi ham i pressesonen. Gratulasjonene er mange, og det er ikke ufortjent at Nyland får mye av oppmerksomheten.

Blødde for drakta
Han vartet først opp med en kjemperedning med ansiktet på forsøket fra Ole Martin Årst i andre omgang, og en enda bedre redning da Zdenek Ondrasek prøvde seg med en heading noen minutter senere.

Redningene beskriver han slik:

- Den jeg fikk i ansiktet, der handlet det bare om å gjøre seg stor. Jeg begynte å blø, men det er det verdt på en dag som denne. På den andre redningen er det bare noe som skjer, en ren refleks. Det er blant de bedre redningene jeg har gjort, den går inn på topp tre, beskriver han.

Når han i tillegg reddet ett av straffesparkene til Tromsø, ble kvelden komplett for den lovende burvokteren.

- Jeg visste hvor de kom til å sette straffene, for jeg hadde studert Tromsø-spillerne på video. Jeg gikk også rett med unntak av den første straffen. Det var helt sykt å redde den ene, sier han.

Klubbskifte?
For Nyland var cupfinalen mer enn bare en cupfinale. Det var trolig hans siste kamp i Hødd-trøya for denne gang. Kontrakten hans går ut ved slutten av måneden, og Nyland har tidligere fortalt at han skal ta en avgjørelse etter cupfinalen. Han vil fortsatt ikke gi noen hint om hvor fremtiden ligger.

- Det blir spekulasjoner både her og der. Det er ikke avgjort, sier Nyland.

Tidligere har Nettavisens skrevet at Nyland har tre konkrete tilbud fra andre klubber. Nå har det blitt flere, forteller den talentfulle keepere.

- Det er flere enn det. Men hvem det er fra og hva det er for noe, det vil jeg ikke si noe om, sier han.

- Fra utlandet også?

- Det har vært kontakt fra utlandet, men jeg vet ikke hvor konkret det er, sier han.

- Fortjener Tippeliga
Hødd-trener Lars Arne Nilsen er i hvert fall sikker på at Nyland er tapt for Hødd.

- Ja. Han bør stå i Tippeligaen neste år, det håper jeg at han får til, og det har han fortjent. Hødd skal utvikle spillere, og de skal få lov til å gå når de er gode nok, sier Nilsen til Nettavisen.

- Hvordan vil du beskrive ham som type?

- Han er en vinnerskalle, og vanskelig å score mål på. Han har en rå psyke når det kommer til å være en matchvinner i kamper som virkelig gjelder. I dag kan vi vel se at det var en sånn kamp.

- Hvor god kan han bli?

- Han er allerede i Grodås sin tropp (Morgendagens keeper, red.anm.), med de fremtidige landslagskeeperne. Han kan fort bli den neste landslagkeeperen, sier Nilsen.

Tromsø-spiss Ole Martin Årst skryter også voldsomt av Nyland etter kampen. Årst måtte se en av kampens største sjanser bli reddet av Hødd-keeperen.

- Han var kanongod i dag, og det har vi sett på video at han er. Han er en ung og fremadstormende keeper som forhåpentligvis kan være et soleklart førstevalg på landslaget om noen år. Det trenger vi i norsk fotball, sier Årst.

- Tror du han er talentfull nok til å bli det?

- Ja, helt klart, sier Årst.

Men faktisk var det ikke skrevet i stein at Nyland skulle satse på fotball. Som ung var han nemlig svært lovende både som alpinist og håndballspiller. At det ble fotball, er han glad for i dag.

- Det har alltid vært fotball jeg har ønsket å holde på med, så det var ikke noen tvil om hva jeg skulle velge. Jeg er glad jeg valgte fotball når jeg får være med på noe slikt, sier han.

- Tar av
Det har utviklet seg til å bli en fantastisk sesong for 22-åringen. For litt siden var han med på å kvalifisere seg til U21-EM med det norske U21-landslaget, senere ble plassen berget i Adeccoligaen og sesongen toppet med cupgull søndag.

- Hvordan blir festen i kveld?

- Den kommer til å ta av, sier Nyland og smiler.

Det har han fortjent etter søndagens oppvisning. Hødd tar flyet tilbake til Ulsteinvik klokken 19, vel vitende om at de nettopp har stått for en av de største prestasjonene i en cupfinale noensinne.

Nettavisen kommer med flere saker fra Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere