RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli kastet ut av Mesterligaen

Foto: scanpix
Sist oppdatert:
Biljardkuleskandalen på Brann Stadion kan koste dyrt. UEFA utelukker ikke at klubben kan bli kastet ut av europacupen.

(iBergen.no) Under onsdagens kamp mellom Brann og Everton i Bergen ble det i andre omgang kastet ut en biljardkule mot bortelagets keeper Tim Howard.

- Det er mulig at det blir gitt samme straff som det ble gitt Feyenoord forrige sesong, nemlig at de blir kastet ut av UEFA-turneringene, sier en UEFA-talsmann til BTV.

Vet du noe om denne episoden? Send en e-post til redaksjon@ibergen.no.

Mesterligaen i fare
For Brann betyr dette at både årets og neste års turnering er i fare. Talsmannen forteller også at UEFA i dette tilfellet kan komme til å bruke alt innenfor den aktuelle strafferammen. Det betyr alt fra en advarsel til utestengelse fra turneringer.

Talsmannen opplyser også til BTV at hensyn til klubbens forhistorie og eventuelle tidligere disiplinærsaker vil bli veid.

Årsaken til at Feyenoord ble kastet ut av europacupen i fjor var deres forhistorie. For UEFA rant begeret over da supportere rev i filler en tribune og kastet gjenstander på banen i Lille i fjor.

UEFA-talsmannen har aldri tidligere hørt om at det er blitt kastet biljardkuler ut på banen.

I tillegg til biljardkule ble det kastet en kebab i aluminiumsfolie mot Everton-keeperen.

Stormet banen
Brann kan også vente seg reaksjoner etter at rundt 20 berusede Everton-supportere stormet banen da sluttsignalet gikk. Brann hadde også problemer med supportere fra Tyskland da Hamburg gjestet Brann Stadion i høst. Da var det bengalske lys som ble tent på.

217507

Arrangementssjef i Brann Jan Tore Guntveit var opptatt i møte da iBergen.no kontaktet ham i formiddag. Han har ikke svart på noen henvendelser etter lunsjtider.

Heller ikke UEFA har gitt noen tilbakemeldinger på iBergen.nos gjentatte henvendelser.

Her kan du se flere videoer.

Brann er i praksis slått ut av årets UEFA-cup etter å ha røket 0-2 på hjemmebane. Etter å ha vunnet Tippeligaen i 2007 er de sportslig sett klar for kvalifisering til Mesterligaen. Dette kan altså en svart åtterball sette en stopper for.

LES OGSÅ:
Everton-fans stormet banen
Skal «hjelpe» Brann til Champions League

Imponerte Everton-manageren
Skal tilbake på landslaget

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere