RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli like god som Skari og Bjørgen

(FOTO: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Treneren mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen bør sikte mot topp 10 i Tour de Ski allerede i vinter.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Før lørdagens distanseåpning på Beitostølen hadde Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) en 32. plass fra Davos i fjor som beste resultat på 10 km fri.

Så klinket hun til med en sjetteplass på hjemmebane. Avstanden opp til seierskvinnen Marit Bjørgen ble drøyt 35 sekunder. Men kun 14 sekunder skilte Heming-jenta fra seierspallen.

- Jeg sprakk litt på slutten, sier Astrid selv om løpet.

Les også:Disse går søndagens stafetter for Norge

Ikke nådd toppen
Det sier kanskje noe om hva hun kan være i stand til den dagen kreftene holder hele veien. Jacobsens personlige trener Dag Kaas er ikke i tvil:

- Astrid har potensial til å bli like god som Marit Bjørgen og Bente Skari. Hun er ikke det ennå, men så har hun heller ikke nådd toppen, poengterer Kaas overfor Nettavisen.

Han fulgte rennet på TV og ble mektig imponert over eleven.

- I åtte-ni kilometer gikk hun veldig bra. Jeg hadde ventet den del framgang i år, for hun er blitt mye mer utholdende, men sjetteplass var et hakk bedre enn jeg hadde ventet, medgir han.

Bør ha Tour-ambisjoner
Og mens landslagsledelsen snakker om arbeidsgaver, er ikke Kaas redd for å be sprintverdensmesteren fra Sapporo sette seg resultatmål.

- Hvis utviklingen fortsetter, mener jeg det er naturlig at Astrid sikter seg inn mot de ti beste i Tour de Ski allerede i vinter. Å gå så mange renn på så kort tid vil være en ny opplevelse for en så ung løper, så prestasjonene vil nok variere, men jeg er ikke i tvil om at hun har grunnlag for å tåle det, sier mannen som også trente Bente Skari til å bli verdens beste skiløper.

Han ser allerede likhetstrekk mellom de to.

- Begge er veldig systematiske og flink til å konsentrere seg, både i forhold til trening og løpsforberedelser. De er dessuten flink til å se helhet i forhold til trening og hvile.

- Utålmodige typer
- Er det noen forskjeller?

- Ja, Astrid er litt sterkere enn Bente var, mens Bente var litt bedre på utholdenhet.

- Men Bente var også klart best på 5-kilometer da hun slo igjennom?

- Det er riktig. De er nok like også i den forstand at begge tråkker til fra start. De er utålmodige typer. Og jeg mener det er helt riktig av Astrid å gå ut hardt.

Fikk en Hanevold
Nettopp det varslet Jacobsen at hun kom til å gjøre på Beitostølen også. I et intervju med Nettavisen fortalte hun at hun hadde kopiert taktikken til Bjørn Dæhlie og teknikken til Halvard Hanevold.

Begge deler fungerte utmerket.

- Jeg fikk en «Halvard Hanevold»-tilbakemelding på førsterunden, men ikke på den andre. Så da falt jeg vel litt sammen teknisk. Men neste gang holder jeg litt lenger, sier en fornøyd Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Og at treneren har forventninger til henne i Tour de Ski, har hun ingen problemer med å takle.

- Den siste bakken er vel ikke helt min greie. Jeg har aldri vært noen fjellklatrer. Men Marit Bjørgen gikk den jo bra i fjor, og da er det kanskje håp for meg også, sier Jacobsen til Nettavisen.

PS. Dag Kaas mener Jacobsen fortsatt er sterkere i klassisk en skøyting. Det kan med andre ord bli moro i Kuusamo neste helg også.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere