- Kan bli mitt livs største opplevelse

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Sølvgrossist Ida Alstad vil skyte Norge til EM-gull.

18.12.10 06:51

HERNING (Nettavisen): Det å spille for Byåsen er ikke alltid en dans på roser. Klubben er som regel med og kjemper i toppen av eliteserien, men noe særlig gullmedaljer har det ikke blitt de siste årene.

Trønderlaget må nemlig nøye seg med å være en god nummer to, bak suverene Larvik. Vestfold-laget har karet til seg det meste som er av triumfer i lang tid, og topplaget taper sjelden en hjemlig kamp.

For Byåsen-stjerne Ida Alstad er dette en smule frustrerende, og bakspilleren innrømmer at hun gjerne skulle hatt noen flere gull i medaljesamlingen. Det kan hun også få under årets EM-sluttspill.

- Du måtte minne meg på de sølvene, ja. Jeg har vel ikke tenkt så mye på det, men jeg har jo bare ett NM-gull fra før, og nå har jeg virkelig sjansen til å sikre ett nytt gull, forteller Alstad til Nettavisen.

- Det ville i så fall være det største som kan skje, og kan bli mitt livs største opplevelse, sier hun.

Tidligere har Alstad vært med å vinne bronse med landslaget. Det skjedde under VM i Kina i 2009.

- Helt herlig
25-åringen startet EM på verst tenkelig måte da hun pådro seg en strekk i ryggen på siste trening før EM startet i Norge. Dermed måtte hun stå over de to første kampene mot Frankrike og Slovenia.

Mot Ungarn var hun imidlertid tilbake for fullt, og i tapet mot Sverige i mellomrunden ble Alstad norsk toppscorer med fem fulltreffere. Totalt har hun banket inn 15 mål på fire kamper i EM.

- Jeg føler jeg har kommet godt i gang nå. Og det er helt herlig å få spille på dette laget, sier Alstad.

Og selv om bakspilleren pådro seg en smell i hånda mot Ukraina, så er hun helt klar på at det skal mer til for å stoppe henne fra å skyte Norge mot sitt fjerde strake EM-gull i Herning denne helgen.

- Det er litt stivt og ømt, og jeg kjenner at det gjør litt vondt. Sånn i kampens hete glemmer jeg vel litt bort at det gjør vondt, men utenom kamp har jeg fått beskjed av legen om å holde hånda i ro.

Tøffe dansker
Veien mot et eventuelt EM-gull er imidlertid fortsatt lang for Alstad og resten av de norske jentene, og lørdagens semifinale mot danskene ventes å bli Norges tøffeste hinder i turneringen så langt.

Det danske laget har kun tapt én kamp så langt i EM - en ubetydelig kamp mot Montenegro - og har hatt stor støtte av eget publikum gjennom hele mesterskapet. Semifinalen i Herning er også utsolgt.

- For meg er det egentlig uinteressant hvem vi møter. Vi må uansett vinne semifinalen for å gå til finale og kunne ta gull. Men det blir jo selvfølgelig en litt spesiell opplevelse dette her, sier Alstad.

- Jeg tror nok den rammen som er rundt kampen vil gi oss et ekstra gir. Det vil helt sikkert være god stemning i hallen, og stort trøkk fra publikum. Men en slik kamp er noe vil alle gleder oss til, sier hun.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.