RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
John Ruiz (t.v) og Nikolaj Valujev viser muskler for pressen på en pressekonferanse i Berlin onsdag.
John Ruiz (t.v) og Nikolaj Valujev viser muskler for pressen på en pressekonferanse i Berlin onsdag. (SCANPIX)

- Kan bli tidlig knockout

Sist oppdatert:
Tidligere tungvekstmester Steffen Tangstad spår en tidlig knockout-seier i lørdagens tittelkamp i WBA mellom John Ruiz og Nikolaj Valujev.

Valujev (43-0) rager 213 centimeter på strømpelesten og veier massive 148 kilo.

«Monsteret fra Øst» møter tittelholder John Ruiz (42-5-1) - som er 1,88 høy og en matchvekt på 109 kilo.

På lørdag smeller det løs i Max-Schmeling-Halle i Berlin. Tidligere tungvektsmester Steffen Tangstad spår en av tidenes tittelkamper, og den sendes på TV 2.

Den største tittelkampen
- Dette blir kanskje en av de største tittelkampene noensinne, ikke minst rent størrelsesmessig, sier Steffen Tangstad til TV 2 Nettavisen.

- Jeg er sikker på at det blir en svært spennende kamp. Det blir virkelig interessant å se hvordan størrelseforskjellen påvirker kampen. Store personligheter i boksesporten som Muhammed Ali og Don King vil være til stede, og kampen har fått enormt mye oppmerksomhet i mediene, sier han videre.

Tangstad tror imidlertid fort at TV-seerne og publikum i Berlin kan få se en knockout-seier til Nikolaj Valujev.

- Ruiz er jo verdensmester, men Valujev har ikke tapt en eneste kamp og er nok favoritt. Jeg utelukker ikke at han vinner på knockout, og at knockout-seieren kan komme tidlig i kampen, spår den tidligere bokseren.

Ruiz kan overraske
Ruiz har allerede vunnet kamper mot tidligere mestere som Evander Holyfield, Hasim Rahman og Andrew Golota, og Tangstad utelukker ikke at amerikaneren kan overraske mot Valujev.

- Han har jo slått Rahman og Holyfield tidligere, og Mike Tyson viste tidligere at størrelsen ikke har så mye å si. Ruiz kan overraske dersom han er i super-super form. Men tidligere har John Ruiz ikke alltid vært i like god form, og er man ikke i god form ender det som regel med tap, sier han.

Tangstad er klar over at John Ruiz har opparbeidet seg et noe frynsete rykte i løpet av sin karriere. Amerikaneren sa før kampen at han med seier over Valujev endelig kom til å få den respekten han fortjener i boksesirkuset.

Men det tviler Tangstad på.

Steffen Tangstad (født 22. juni 1959) er tidligere proffbokser. Han hadde 24 seire, 2 tap og 14 knockout.

Tangstad vant tittelen EBU Heavyweight før han la opp i 1986. Han er den eneste nordmann som har bokset tittelkamp i tungvektsboksing. Det skjedde 9. juni 1986, da møtte Tangstad Michael Spinks til kamp om IBF-tittelen i Las Vegas. Tangstad ble slått på KO i 4. runde.

Lørdag er han gjest i TV 2s studio får å kommentere tittelkampen mellom John Ruiz og Nikolaj Valujev.

- Jeg er usikker på om han vinner ny respekt om han slår Valujev. Nikolaj Valujev er jo et nytt navn i boksesporten, så i USA kommer han nok ikke til å forbedre sitt rykte, mener Tangstad.

Fordel Valujev
Den psykiske krigen mellom John Ruiz og Nikolaj Valujev har startet for lengst.

Ifølge Steffen Tangstad er kanskje ordkrigen det viktigste av alt foran en boksekamp.

- Å være forberedt mentalt er det viktigste av alt i boksesporten. Foran kamper er den mentale krigen livsviktig og uttrykket rett før de går i ringen er kanskje det viktigste. Mike Tyson vant mye på dette. Han så jo ut som en buldoser, humrer Tangstad.

Tangstad mener Valujev har et overtak i den psykiske krigen.

- Valujev har en klar fordel fordi han ser stor og stygg ut. Det viktigste for Ruiz er å holde roen og ikke la seg skremme. Jeg så ikke uttrykket hans på pressekonferansen men det kan virke som Ruiz er litt skremt nå, tror den tidligere proffbokseren.

Forrykende åpning
Han ser for seg en forrykende åpning på kampen.

- Det blir en forrykende åpning på kampen. På papiret er Valujev så stor og sterk at han skal vinne denne kampen. Men makter Ruiz å presse ham bakover kan det bli svært spennende, sier Tangstad.

Under tittelkampen er Steffen Tangstad gjest i TV 2s studio, og han innrømmer at det trolig blir lang tid før bokseentusiastene får se en nordmann i ringen i en tittelkamp i tungvekt.

- Det er langt mellom hver gang, dessverre. Men det er noen 15-16-åringer som kan komme til å markere seg i fremtiden. I Norge fikk boksesporten tidligere mye blest på grunn av profilerte navn som Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll, men disse er helt ferdige med karrieren. Dessverre er det ingen nye som skiller seg ut nå, sier han.

TV 2 sender tittelkampen mellom John Ruiz og Nikolaj Valujev lørdag kveld kl. 23.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere