RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Kan ødelegge for meg

Sist oppdatert:
Bradley Wiggins mener en eventuell Cavendish-overgang minsker hans sjanser til å vinne touren.

Det har lenge vært spekulasjoner om hvilket lag Mark Cavendish skal kjøre for neste sesong.

Etter at det ble klart at HTC legger ned driften som følge av mangel på en hovedsponsor, er det klart at verdens beste spurter må finne seg et nytt lag.

Det er bred enighet i sykkelmiljøet om at Team Sky er det mest naturlige valget for mannen som vant fem etapper under årets Tour de France.

Det britiske laget er selvsagt interessert i den største britiske sykkelstjernen som finnes, og Cavendish selv har ikke akkurat vært direkte negativ til tanken.

Kan Cav ødelegge drømmen om en britisk tour-vinner?
Men en eventuell overgang til Team Sky vil også medføre en del potensielle problemer.

Geraint Thomas har allerede pekt på hva en Cavendish-overgang kan bety for deres norske stjerne Edvald Boasson Hagen.

Les mer:Spår «Edvald-problem»

Nå er det Bradley Wiggins sin tur til å si hva han synes om at hans tidligere lagkamerat på banen kanskje er på vei til Team Sky.

- Om du har den gule trøyen med en uke igjen (i Tour de France), trenger du åtte mann som kan kjøre i fronten av feltet, dag inn og dag ut, i seks dager, sier briten ifølge velonation.com.

- I et slikt scenario vil det være ugunstig å ha en rytter som Mark på laget, siden han ikke kan kjøre i front eller fordi han er sliten etter fjellene.

Det er dermed klart at Wiggins ser på Cavendish som en rytter som kan redusere hans muligheter til å vinne touren sammenlagt.

Ser også fordelene
Wiggins har allerede en fjerdeplass i sammendraget fra tre ukers rittet i Frankrike. Den plasseringen oppnådde han i 2009, men Sky-sjef Dave Brailsford uttalte etter årets tour at Wiggins helt sikkert hadde klart en topp 3-plassering, om han ikke hadde måttet bryte etter en stygg velt.

Men Wiggins ser ikke bare ulemper med å få Cavendish som lagkamerat de neste årene.

- Om jeg gikk for en top fem plassering I sammendraget så blir det ikke noe annerledes enn slik det var i år. Jeg ser ikke noe konflikt da, vi har tross alt alltid kjørt opptrekk på en eller annen måte for noen. Det som er med Mark er at du vet at han vinner 99 av 100 ganger om du kjører opptrekk for ham.

- Det hjelper på moralen, og Mark er en fantastisk type har rundt deg, skryter Wiggins.

Det er dermed slik at Wiggins kun ser på en eventuell overgang som et problem, om han skulle være i posisjon til å vinne Tour de France.

- Alt i alt ser jeg på det som en fordel for Team Sky om han velger å signere for oss, oppsummerer Wiggins.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere