*Nettavisen* Sport.

- Kan få katastrofale følger for oss

Foto: EZRA SHAW (Scanpix/Afp)

AG2R kan måtte utestenge seg selv fra oppkjøringsritt til Tour de France.

16.05.13 15:28

Giro d’Italia fikk sin første dopingsak da Sylvain Georges testet positivt på det vanndrivende stoffet heptaminol.

Rytteren har forklart at han tok et legemiddel for å «bedre blodsirkulasjon» og at han ikke sjekket innholdsfortegnelsen nøye nok.

- Jeg hadde ikke satt meg inn i hva medisinen inneholdt, og jeg konsulterte ikke legen vår. Det var dumt av meg. Jeg ønsker å si unnskyld til laget vårt og sponsorene våre for den negative omtalen dette gir oss. Jeg forsøkte aldri å jukse, og skal gjøre alt for å bevise at det er sannheten, sier Georges.

Arbeidsgiver kan miste ritt
Georges ble sendt ut av Giro d’Italia og risikerer får trolig tre månederes karantene for å ha brukt et stoff på antidopingbyråets «spesifikke liste».

Det er med andre ord ikke et grovt dopingovertramp, som for eksempel EPO, veksthormoner eller steroider.

For franske AG2R nærmer det seg derimot full krise.

Laget er medlem av antidopingorganisasjonen MPCC (Forening for en troverdig sykkelsport, red.anm.). Ifølge det interne regelverket her, skal medlemmene gi laget karantene i åtte dager ved to positive dopingprøver i løpet av 12 måneder.

I fjor høst testet Steve Houanard positivt på EPO, i en test utenfor konkurranse.

Vanskelig for AG2R-manager
Følger AG2R reglementet, og det må de jo gjøre om foreningen skal ha en misjon, vil både Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse ryke.

Det blir nå opp til Vincent Lavenu å avgjøre lagets skjebne i de to rittene.

- Det var ikke hans intensjon å dope seg. Men det var en dum feil som rammer både ham og laget. Konsekvensene kan blir katastrofale i forhold til intensjonen bak handlingen, uttalte han ifølge cyclingnews.com.

AG2R skal sykle sommerens Tour de France. Det er Jean-Christophe Peraud som er lagets sammenlagthåp. Han ble nummer ni i rittet for to år siden. Det passer naturligvis både ham, og resten av laget svært dårlig, om det blir treningsleir i stedet for Tour de Suisse i midten av juni måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.