RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- Kan få konsekvenser

Sist oppdatert:
Mons Ivar Mjelde varsler at manglende krigervilje kan bety benken.

AALESUND – BRANN 4-2:

COLOR LINE STADION (Nettavisen): Brann gikk på banen i Ålesund for å krige hjemmelaget ut av stilen. Det stikk motsatte skjedde. De regjerende seriemestrene fra Bergen har heldige som slapp unna med 4-2-nederlag lørdag kveld.

Ikke rart Mons Ivar Mjelde er skuffet.

- Klart dette kan få konsekvenser for enkeltspillere. Prestasjonene her vil selvfølgelig bli tatt med i betraktningen neste gang vi skal ta ut et lag, fastslår Brann-treneren.

Han er imidlertid ikke interessert i å henge ut enkeltspillere.

Tar selvkritikk
- Vi vinner som et lag og vi taper som et lag. I dag synes jeg Håkon Opdal klarte seg bra, og Azar Karadas og Robbie Winters viser vilje når de kommer på banen. Ellers var det lite å juble for, konstaterer Mjelde.

Det han savner er viljen til å krige.

- Duellspillet og evnen til å flytte beina var fraværende, selv om vi visste at nettopp de tingene ville bli avgjørende. Vi ble altfor passive og gikk ikke nok inn for tingene. Aalesund ville rett og slett mer enn oss og det skuffer meg, medgir Mjelde.

Samtidig fritar han heller ikke seg selv for ansvar.

- Det er jeg som tar ut laget, poengterer han.

Krigere på benken
Og det som er et faktum, er at Mjelde valgte å plassere to av sine sterkeste krigere på benken fra start. Både Azar Karadas og Robbie Winters så hele den begredelige førsteomgangen fra benken.

- Spør treneren, svarer Robbie Winters på Nettavisens spørsmål om han burde ha fått mer spilletid enn ti minutter.

- Med fasiten i hånden kan man selvfølgelig være etterpåklok, konstaterer Mons Ivar Mjelde.

Han fikk også se at to andre nøkkelspillere forsvant ut av kampen – av ulike årsaker.

Skade og rødt kort
Først hinket Eirik Bakke av banen allerede etter 17 minutter.

- Det kom som lyn fra klar himmel. Han pådro seg en helt ny skade, så det er ikke snakk om noen medisinsk feilvurdering før kampen, fastslår Mjelde.

Etter 64 minutters spill var det Kristjan Örns Sigurdssons tur til å ta en tidlig dusj. Han pådro seg sitt andre gule korte på det som så ut som en svært unødvendig takling på midtbanen.

- Jeg har ikke sett situasjonen i reprise, så jeg vet ikke om det var riktig. Men Kristjan burde kanskje vært litt mer kynisk ettersom han hadde et gult kort fra før, mener treneren.

Uenig i utvisningen
- Kanskje jeg spilte med litt for høy risiko. Men jeg synes det var altfor strengt dømt. I dag fikk jeg to gule kort. I en annen kamp ville jeg kanskje ikke fått kort i det hele tatt for det samme, sier Sigurdsson.

Utvisningen kom på stillingen 3-1, og bare to minutter etter at Mons Ivar Mjelde hadde kastet inn Azar Karadas og lagt om til 4-3-3. Redningsforsøket ble med andre ord kortlivet.

Nå reiser Mons Ivar Mjelde og Brann hjem til Bergen med flere spørsmål enn svar. En ting er imidlertid klart: Kristjan Örn Sigurdssons karantene gjør at Azar Karadas får spille der han helst vil, i midtforsvaret.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere