RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

- Kan gi Ahonen kamp

Sist oppdatert:
I helgen skal de norske hopperne rette opp den svake innsatsen i verdenscupåpningen i Finland. - Jeg tror vi kan gi Ahonen kamp i Trondheim, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Verdenscupstarten i Kuusamo i Finland forrige helg ble en gedigen nedtur for fjorårets beste hoppnasjon. Roar Ljøkelsøy reddet litt av æren med en 7. og en 8. plass, men ellers var det sørgelig tynt.

På rett vei
Nå er hopperne tilbake på norsk snø. Etter noen dagers treningshopping i Granåsen, er hoppsjef Clas Brede Bråthen sikker på at de norske hopperne er på sporet av fjorårsformen.

- Det ser bra ut. Jeg føler at vi er på rett vei, og er trygg på at vi kommer til å gjøre det bedre enn forrige helg, både når det gjelder prestasjoner og resultater, sier hoppsjef Bråthen til TV 2 Nettavisen.

- Vi har heldigvis ting å gå på rent formmessig. Men resultatene i Finland var dårligere enn det vi vet vi kan. Det skal vi dokumentere i Trondheim i helgen, lover han.

Herlig med hjemmebane
Bråten er glad for at det skal hoppes på hjemmebane allerede i den andre verdenscuphelgen, og mener rennet i Granåsen er en perfekt anledning til å vise at de norske hopperne ikke har glemt kunstene.

- Det er alltid en fordel å hoppe på hjemmebane. Det er ekstra motiverende, og alt rundt er lagt til rette på en veldig bra måte for hopperne. Å hoppe her hjemme er det største vi kan gjøre utenom OL og VM, det er da vi får vist oss frem.

- Du tror ikke forventningene fra et fulltallig hjemmepublikum kan legge ytterligere press på de norske hopperne?

- Nei, de gutta her har opplevd press som er mye større tøffere enn å hoppe foran et fullsatt Granåsen. Publikum er utelukkende en støtte for oss, og alle sammen gleder seg veldig.

- Gutta er flinke til å slappe av, og det er en kjempestemning i troppen. Vi har lagt ned et veldig bra arbeid, og vet at det kommer til å gi resultater, sier Bråten.

Tre pallkandidater
Til tross for gode prestasjoner på trening og store forventniger til helgens renn, vil ikke hoppsjefen garantere for norske hoppere på pallen i Granåsen.

- Jeg tør bare love at vi kommer til å kjempe hardt om å komme på pallen. To-tre av hopperne våre er gode nok til dette i dag, men det er dumt å love noe. Det er en tøff og stor idrett, og man kan ikke forutsi topplasseringer.

- Roar (Ljøkelsøy) er definitivt en kandidat til pallen. Men også Bjørn Einar (Romøren) og Daniel (Forfang) har en plassering blant de tre beste innen rekkevidde. Sigurd og de fire andre har nok litt mer igjen på formen.

Skal gi Ahonen kamp
Men pallen er én ting. For om en tredjeplass kan være innen rekkevidde, synes avstanden opp til Janne Ahonen nesten uoverkommelig. I lørdagens renn i Kuusamo var avstanden fra Ljøkelsøys og opp til pallen på overkommelige sju poeng, mens den suverene finnen var hele 51,2 poeng foran vår bestemann. Søndag var avstanden opp til Ahonen krympet til «bare» 48 poeng.

- Vi kan ikke konsentrere oss om Janne Ahonen. Han hopper kjempegodt for tiden, men det gjør vi også på vårt beste. Flere av løperne våre kan utvilsomt gi ham kamp allerede til helgen.

De norske hopperne skal i aksjon i to offisielle treningsomganger og kvalifisering allerede fredag kveld. Lørdag er det kveldsrenn i Granåsen, før verdenscuphelgen i Trondheim avsluttes med renn søndag ettermiddag. Forhåpentligvis med nordmenn på pallen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere