*Nettavisen* Sport.

- Kan gjøre dette uten doping

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Tidligere Tour de France-vinner slår tilbake mot dopingpåstander.

15.07.13 15:56

Sky-mannskapet har til tider fått mye kritikk for ikke å hjelpe kaptein Chris Froome godt nok i fjellene, men sammenlagtlederen har på mesterligvis holdt konkurrentene bak seg.

På søndagens knallharde avslutning opp Mont Ventoux smadret briten sine argeste konkurrenter.

Med fantastiske prestasjoner i sykkelsporten har gjerne spørsmål om doping kommet som perler på en snor de siste årene. Etter søndagens etappe ble det også satt spørsmålstegn ved Froomes sittestilling på sykkelen da han regelrett tråkket ifra sine konkurrenter.

- Kan ikke sammenligne det
Nå går imidlertid tre ganger Tour de France-vinner Greg LeMond ut og sier at man kan gjøre spektakulære prestasjoner uten doping.

- Der er forskjellen mellom en klatrer, som for eksempel Hinault, og Froome som raste avgårde på den måten, sier LeMond ifølge Cyclingnews.com.

- Folk ser på teknologi nå, wattstyrke, maksimalt oksygenopptak, og ingen er like fysisk. Du kan ikke sammenligne det med tidligere. Jeg liker ikke at folk stiller meg spørsmål som dette, og jeg ønsker å tro det jeg ser. Det kan være spektakulære prestasjoner uten doping, forteller han.

Den tidligere storsyklisten er klar på at bare en alvorlig velt kan hindre Froome i å sikre Sky sin andre sammenlagtseier i Tour de France, på like mange år.

- Han er veldig sterk. Han kan fremdeles få en dårlig dag, men jeg tror ikke han kommer til å få det. Jeg hadde ingen dårlige dager i 1986, da jeg vant touren sammenlagt for første gang, sier LeMond.

- Nitrist
Mandag møtte Tour de France-leder Chris Froome internasjonal presse i Avignon. Der måtte han bruke all tid på å forsvare seg mot doping.

- Det er nitrist at vi sitter her, bare noen timer etter den største dagen i livet mitt til nå, og snakker om doping. For å være helt ærlig så har vi slitt som sinnssyke, forberedt oss i mange måneder og trent knallhardt for å være her. Nå er jeg her, men blir beskyldt for å dope meg, sa Froome.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.