- Kan ikke feire etter tre kamper

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Kjetil Rekdal venter litt med «hva var det jeg sa ...».

06.04.09 10:44

AALESUND – LILLESTRØM 3-1: Aalesund ble dømt nord og ned før seriestart. Trener Kjetil Rekdal svarte med å si at ekspertene ikke hadde peiling.

Kanskje er han i ferd med å få rett. Etter 3-1-seier over Lillestrøm på eget kunstgress søndag kveld, ligger tangotrøyene nemlig på tredjeplass i Tippeligaen. Rekdals menn er ubeseiret på de tre første kampene.

- Foreløpig har vi vist at vi er bedre enn det som ble spådd. Men vi rykker ned med fem poeng. Det er 27 kamper igjen å spille. Vi kan ikke begynne å feire oss selv etter tre kamper, poengterer Rekdal overfor Nettavisen.

- Har spart på kruttet
Slik oppsummerer han de tre første kampene.

- I dag vinner vi veldig fortjent mot Lillestrøm. De skaper tre-fire sjanser, vi har kanskje ti. Mot Tromsø hadde vi også fortjent tre poeng, mens vi var litt heldige da vi klarte ett poeng mot Vålerenga. I sum vil jeg si vi har ett poeng mindre enn fortjent, sier romsdalingen, som visste at AaFK kom til å prestere bedre enn resultatene i treningskampene tilsa.

- Vi hadde en litt annerledes oppkjøring. Vi brukte januar og februar til å bygge oss opp, og er blitt litt bedre for hver kamp. Du kan si vi har spart på kruttet, sier Rekdal.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med Toppfotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

Tenker prestasjoner
Han lar seg imidlertid ikke til å begynne å snakke om topplasseringer i serien.

- Nei, det går ikke an å tenke sånn. Vi må jobbe med å forbedre prestasjonene våre. Men de fem poengene vi har tatt, er det ingen som kan ta ifra oss, poengterer han.

Søndag var det storvokste Tor Hogne Aarøy som både åpnet og avsluttet målkontoen. Aarøy var inne i landslagstroppen til privatlandskampen mot Tyskland, men meldte forfall.

- Kan mer enn å heade
Om Aarøy er en mann for Drillo, vil ikke Rekdal spekulere i.

- Det må nesten Drillo vurdere, og det er han veldig flink til. Vil han bruke Tor Hogne, så sier jeg vær så god. Han er en klok fotballspiller som kan mer enn bare å heade. Han er en viktig mann for Aalesund, fastslår Kjetil Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.