RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

- Kan ikke gjøre noe med det som har skjedd før

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær er ikke redd for Molde-kollaps.

TROMSØ - MOLDE 0-2:

Molde og Tromsø har vært blant topplagene i Tippeligaen hele denne sesongen og søndag møttes de to lagene til viktig toppduell på Alfheim.

Ole Gunnar Solskjærs menn har den siste tiden vært i førersetet i den øverste divisjonen og tre poeng i Nord-Norge ville bety et langt steg mot seriegull.

Ti foran RBK
Og det var laget fra Romsdal som skulle vise seg som det sterkeste. De blå leverte en meget solid første omgang i nord og scoret to ganger.

Vegard Forren sendte Solskjærs menn i føringen etter 30 minutter, mens Jo Inge Berget minutter senere la på til 2-0. Flere mål ble det aldri.

Dette betyr at Molde nå topper Tippeligaen med sine 52 poeng fra 25 kamper. Det er ti mer enn Rosenborg på andre. Trønderne har én kamp mindre spilt.

Tromsø på sin side står med 42 poeng etter 25 kamper. «Gutan» har dårligere målforskjell enn RBK og det begynner nå å bli langt opp til gullplassen med fem serierunder igjen.

- Perfekt første
- I første omgang spiller vi en perfekt bortekamp. Andre omgang er jeg ikke så fornøyd med, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Molde har flere ganger vært i posisjon til å ta gull i Tippeligaen, men snublet i innspurten. Solskjær er imidlertid ikke redd for at det vil skje i år.

- Det som skjedde før vi kom hit, kan vi ikke gjøre noe med. Vi må bare konsentrerer oss om det som skjer nå. Det er ikke farlig å lede tabellen, det tror jeg gutta har lært, sier Solskjær.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er også imponert over det Solskjær og Molde har fått til denne sesongen.

- De fremstår veldig tydelige i spillestilen. De har også vært flinke til å rekruttere riktige spillere. Det er farlige framover og fått dreis på forsvarsspillet sitt, sier han til TV 2.

Molde best
Tromsø har vært svært solide på hjemmebane denne sesongen, men i første omgang søndag var det lite som fungerte for «Gutan».

I løpet av de første 45 minutter kom vertene knapt til en eneste målsjanse, samtidig som det også måtte se to baller i buret bak keeper Marcus Sahlman.

Den første fulltrefferen kom etter 30 minutter. Vegard Forren fikk gå uforstyrret opp på en corner og headet ballen i nettet via Tromsø-stopper Mika Koppinnen.

Og bare seks minutter senere ble ledelsen doblet. Mathias Moström spilte en god pasning til Jo Inge Berget, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Like etter var også Davy Claude Angan nær ved å komme alene igjennom, men ivorianeren fikk en litt dårlig første touch og dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 2-0.

Solid forsvar
Molde startet også den andre omgangen best og gjestene skapte flere gode sjanser mot et noe tannløst Tromsø.

Serielederen spilte også en meget god forsvarskamp og de ellers så hjemmesterke vertene skapte svært lite foran egne fans.

Magnus Wolff Eikrem var aktiv for Molde og serverte gode pasninger og dødballer fra sin midtbaneposisjon. På topp var både Moström og Angan alltid en trussel.

På tampen av andre omgang satte innbytter Daniel Chima Chukwu ballen i stangen, etter innlegg fra nettopp Moström, men nærmere mål kom ingen av lagene etter pause.

Da dommeren blåste for full tid kunne dermed Ole Gunnar Solskjærs menn juble for en meget godt gjennomført bortekamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere