RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke kreve plass

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Jens Arne Svartedal skuffet seg selv og gjorde VM-veien vanskeligere.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): 32-åringen takket for seg på landslaget foran denne sesongen. Nå satser han videre på Team Xtra-personell med ett mål for øye: 15 km klassisk under VM på ski i Liberec i februar.

BAKGRUNN:Satser alt på ett renn

Det er bare ett problem: Det er veldig mange gode norske skiløpere som har lyst til å gå det rennet. For å bli en av de fire utvalgte, må man imponere i verdenscupen.

Og skal man imponere i verdenscupen, må man også være inne på det norske laget der.

Det er kanskje ikke Jens Arne Svartedal når den første klassiske 15-kilometeren går av stabelen i Kuusamo om to uker.

LES ALT OM SESONGÅPNINGEN PÅ BEITOSTØLEN!

- Rævva
Søndag ble han nemlig bare nummer sju på 10 km klassisk i den nasjonale åpningen på Beitostølen, riktig nok bare slått av fem nordmenn. Norge har en kvote på sju løpere i Kuusamo.

- Jeg får bare håpe at det er amerikansk uttagning basert på dette rennet, for da er jeg vel så vidt inne. Men jeg kan ikke kreve plass på noe lag nå. Det var ikke dette jeg hadde lyst til å vise i dag.

- Hva gikk galt?

- Jeg tror rett og slett jeg hadde en dårlig dag. For jeg er egentlig i bra slag. Men dette var rævva.

Plan B og C
Men om det skulle bli vraking til Kuusamo, betyr det selvfølgelig ikke at Svartedal har gitt opp VM-håpet.

- Jeg har både en plan B og en plan C. Hvis jeg ikke får gå i Kuusamo, må jeg prøve å kvalifisere meg for Davos via god innsats i BUL-sprinten. Og skulle heller ikke det gå, må jeg gjøre det kanonbra i NM, sier Svartedal.

Uttaket til Kuusamo kommer ikke før etter sesongåpningen i Gällivare neste helg. Landslagstrener Morten Aa Djupvik synes det er vanskelig å si noe om hvordan Svartedal ligger an.

- Han kunne åpenbart ha gjort det lettere for seg selv med å gå litt fortere i dag. Jeg sier ikke at han er uaktuell til Kuusamo, men han har noen foran seg i køa, sier Djupvik til Nettavisen.

(Les videre under bildet)

Fire sikre
Noe som kommer til å spille en rolle, er sykdomsbildet til landslagsløperne.

Det som synes klart, er at Eldar Rønning, John Kristian Dahl, Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset stikker av med fire av plassene etter innsatsen på Beitostølen. Så blir det en kamp mellom Martin Johnsrud Sundby, Jens Arne Svartedal, Geir Ludvig Aaasen Ouren, Roger Aa Djupvik, Tord Asle Gjerdalen og Morten Eilifsen om de tre siste.

Også Petter Northug har lyst til å gå, men søndagens 14. plass på Beitostølen holder. Simen Østensen, som ikke gikk i det hele tatt på Beitostølen i helga, tviler på at han er aktuell for noen av de to første verdenscuphelgene.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere