- Kan ikke sette rekord på bestilling

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Men Ezinne Okparaebo er i knallform.

07.06.11 20:17

OSLO PLAZA (Nettavisen): - Jeg fikk bare vite om dette en time før. Jeg kommer rett fra eksamen. Men nå synes jeg vi skal snakke om idrett.

Slik åpnet pressekonferansen med sprintesset Ezinne Okparaebo tirsdag ettermiddag. 23-åringen kom rett fra vårens siste eksamen - i makroøkonomi - og virket en smule stresset.

De neste dagene er det imidlertid noe helt annet enn skolearbeid som gjelder for den norske friidrettsstjernen. Torsdag skal hun ut i et meget sterkt felt under Bislett Games i Oslo.

- Akkurat nå er det kanskje ikke en fordel med eksamen. Det er mye som skjer, så det er ikke optimalt. Men jeg har lest, så da må jeg jo ta eksamen også, forteller Okparaebo.

Aldri vært bedre trent
Men som hun nevnte i innledningen, så var det først og fremst friidrett 23-åringen hadde kommet for å snakke om tirsdag og det var ikke så rart.

Under et stevne i Florø i helgen løp nemlig den norske sprinteren inn til tiden 11,24 sekunder på 100 meter og dokumenterte dermed svært god form, allerede tidlig i VM-sesongen.

- Jeg føler dette var den beste sesongåpningen jeg har hatt noensinne. Det var ikke perfekt, men jeg fikk en god tid og fikk en bekreftelse på formen, sier Okparaebo.

- Jeg vet ikke helt enda hvor god jeg kan bli denne sesongen, men jeg er sikker på at jeg er bedre trent enn noensinne. Jeg har hatt en helt skadefri oppkjøring, forteller hun.

Sesongens store mål er selvfølgelig VM i sørkoreanske Daegu i august. Slik sett er det også naturlig at sprinteren fortsatt har stort forbedringspotensial utover sesongen.

- Det er ikke nå jeg skal være i god form. Det er fortsatt tidlig i sesongen. Jeg håper toppformen skal være der til VM, sier hun.

- Tenker ikke på rekord
Torsdagens 100 meter under Diamond League-stevnet på Bislett blir likevel en viktig test for den norske jenta, som har et lite håp om at hun kan forbedre sin egen norske rekord i Oslo.

- Skulle jeg velge et sted hvor rekorden skulle komme, måtte det jo bli Bislett. Men det er vanskelig å sette rekord på bestilling. Både forhold og konkurrentene har en del å si.

Okparaebo trekker blant annet fram at temperaturen vil ha en del å si, samtidig som hun håper det ikke blir regn i hovedstaden under Bislett-stevnet.

- Men for meg gjelder det bare å fokusere og gjøre riktige ting. Det er viktig å ikke stresse og kjøre sitt eget løp, sier jenta som står med 11,23 sekunder som personlig rekord utendørs.

- Hva slags tid kan folk forvente fra deg torsdag?

- Jeg prøver å ikke henge meg så mye opp i tider. Om man tenker på tiden, eller det å vinne, så binder man seg fort.

- Det beste er å ikke tenke så mye før og etter løpet. Det har vært min taktikk og det har funket. Men det er gøy med hjemmebane og det gir meg ekstra energi, forteller Okparaebo.

- Alle har mye å lære
Selv om Okparaebo for tiden er en av Norges mest fremtredende utøvere innen friidrett, havner hun nok likevel litt i skyggen av en annen sprinter som skal i aksjon under Bislett Games.

Jamaicaneren Usain Bolt skal nemlig løpe 200 meter under stevnet og den norske 23-åringen mener det alltids er ting å lære av en som både er trippel OL- og VM-mester i sprint.

- Han har en stor akselrasjon, en sterk avslutning også klarer han å slappe av mens han løper. Det er vel tre av hans fremste egenskaper, sier Okparaebo om verdens raskeste.

Hun mener likevel at alle som driver med sprint har ting å jobbe med.

- Selv har jeg forbedret meg på alt siden i fjor, men det området der jeg virkelig har mye å hente, er toppfarten. Alle har mye å hente der, sier sprinteren.

Og stor toppfart vil nok Okparaebo trenge i møtet med flere av verdens beste sprintere torsdag kveld.

- Det blir jevnt. Det er mange der som har løpt fort. Verena Sailer (Tyskland) vant EM i fjor og Olesya Povh og Marija Ryemjen (begge Ukraina) ble nummer en og to på 60 meter under innendørs-EM i år.

På den distansen ble Okparaebo for øvrig nummer tre og sikret med det norsk bronse under mesterskapet. Denne utendørssesongen kan det fort bli mer medaljejubel på BUL-jenta.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag