*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke skylde på noen

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Selv om gullet kanskje røk da han hektet i Giorgio Di Centa, var ikke Frode Estil bitter etter VM-jaktstarten.

20.02.05 18:23

- Hvis ikke det hadde blitt en stopp der, så hadde jeg nok hatt en mulighet på gull, sier Estil.

Det er vanskelig å være uenig.

- Ingens feil
Estil hadde brukt kjempekreftene sine, hentet inn forspranget tettrioen hadde, og var på full fart forbi Anders Södergren og Giorgio Di Centa. Så hektet han. Både han og italieneren mistet fart, og var derfor sjanseløse i gullkampen.

De var det bare noen hundre meter igjen til mål.

- Men det var ingens feil. Jeg vet ikke om det var han som hektet i meg eller motsatt, men det er sånt som skjer i en jaktstart. Det er lite plass. Derfor er jeg mer fornøyd enn skuffet nå, sier han videre.

Ni medaljer på 13 forsøk
Estil har hatt en enestående evne til å være best som det gjelder, og 32-åringen står nå med utrolige ni medaljer på 13 VM-renn i karrieren. Og det er to sjanser til i dette VM. Først på stafetten. Så på femmila.

- Dette var en bonusmedalje, og på femmila har jeg en mye bedre sjanse, sier han offensivt.

- Og jeg må jo også ta en medalje til for å opprettholde snittet på medalje i 66,7 prosent av rennene jeg har gått i VM, sier han.

Søndag ledet han etter den klassiske delen, men med mindre enn 30 sekunder tilbake til flere av fristilsekspertene ville det alltid bli vanskelig.

Vincent Vittoz var i storslag, og vant fortjent. Spørsmålet er om Estil kunne tatt ham hvis han ikke hadde halvkrasjet med Di Centa

- Muligheten til gull hadde vært der da, men Vittoz hadde nok blitt vanskelig å slå uansett, sier Estil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag