*Nettavisen* Sport.

- Kan ikke skylde på spillerne

Foto: AP/Scanpix

Rafael Benitez nekter å gi opp kampen om ligagullet.

04.10.09 21:15

CHELSEA - LIVERPOOL 2-0:

Forrige sesong tapte de bare to ligakamper – mot Tottenham og Middlesbrough – og ga Manchester United kamp til døren om Premier League-tittelen. Denne sesongen har Liverpool fått en langt tøffere åpning på sesongen, og etter åtte spilte kamper står de allerede med tre tap.

Det siste i den rekken kom i søndagens storkamp mot Chelsea på Stamford Bridge - et lag Liverpool slo to ganger i serien forrige sesong.

Tapet av Xabi Alonso til Real Madrid i sommer ser fortsatt ut til å prege laget fra Beatles-byen, og kreativiteten på midtbanen er noe manager Rafael Benitez snarest må gjøre noe med, om laget ikke skal seile akterut før julenissen kommer på besøk.

Chelsea på sin side fikk en herlig revansje for det forsmedelige tapet for Wigan forrige serierunde, og med tre poeng overtok de tabelltoppen fra Manchester United. Blåtrøyene fra London står nå med 21 poeng etter åtte kamper, tre mer enn United.

Benitez gir ikke opp
Liverpool-manager Rafael Benítez nekter likevel å gi opp kampen om Liverpools første ligatrofé siden 1989/1990. Benitez påpeker ganske riktig at det fortsatt er lenge igjen.

- Jeg tror det blir slik at alle storlagene må tåle tap i år. Det viktigste for oss er å bli bedre, og kommer sterkere tilbake i neste kamp, sier Benitez ifølge sportinglife.com.

- Defensivt var vi gode nok, men gjør man en liten feil mot Chelsea, så blir man straffet. Denne kampen var åpen, og vi hadde sjanser, men vi tok ikke vare på dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Liverpools defensive midtbanemann, Javier Mascherano, mistet ballen i farlig posisjon i forkant av Chelsea 1-0-scoring, men Benitez ønsker ikke å skylde på argentineren.

- Jeg kan ikke skylde på enkeltspillere. Vi må faktisk være fornøyd med laginnsatsen. Vi gjorde noen feil, men jeg er likevel ikke skuffet over det vi presterte, sier manageren.

- Aldri snakk om press
Da pressen etter kampen antydet overfor Chelsea-manager Carlo Ancelotti at laget nå hadde slått tilbake fra det som var en minikrise, reagerte italieneren med å hevde at han aldri hadde følt noe press før møtet med Liverpool i London.

- Det var aldri snakk om press. Vi tapte én kamp, fordi vi spilte dårlig. Til denne kampen jobbet vi beinhardt for å finne en løsning på problemet, sier Ancelotti.

- Det var en viktig seier for oss i dag. Det var ikke uventet en vanskelig kamp, for Liverpool er gode, men angrep bra og gjorde en meget go jobb, fortsetter han.

Didier Drogba hadde en glimrende kamp på topp hos Chelsea, og vartet opp med to målgivende pasninger. Ivorianeren var storfornøyd med å slå Liverpool.

- Det var deilig å slå Liverpool, for de er en konkurrent til å vinne serien. Det var en tøff kamp, men vi er veldig fornøyd med tre nye poeng, sier Drogba.

Stillingskrig
Forventningene var naturlig nok store før kampen, men første omgang på Stamford Bridge ble ikke av det minneverdige slaget, selv om nervene og dramatikken var der.

Det skulle gå hele 25 minutter før noen av lagene kom seg til en brukbar mulighet. Chelsea-trioen Deco, Michael Ballack og Didier Drogba kombinerte fint, før Ballack slo et for langt innlegg ute fra høyrekanten. Nicolas Anelka snappet opp ballen og slo inn på nytt. Franskmannen fant spissmakker Drogba, som fikk avsluttet med hode, men Liverpool-keeper José Manuel Reina reddet fint.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Minutter senere var vertene på farten igjen. Michael Essien, som var banens gigant før pause, fant Anelka med et godt innlegg. Hans hodestøt bød imidlertid heller ikke på så altfor store problemer for Reina.

Liverpools akilleshæl så langt denne sesongen har vært dødballer, men heller ikke her klarte Chelsea å skape kaos. Et frispark fra Deco nede ved hjørneflagget etter 34 minutter hadde potensial, men Michael Ballack fikk aldri dreis på headingen ved første stolpe, som gikk over målet.

Gjestene skapte svært lite foran Chelsea-keeper Hilario. Rett før pause fikk Fernando Torres hode på et innlegg fra Dirk Kuyt, men avslutningen gikk rett på den portugisiske målvakten.

Anelka viste vei
Den andre omgangen åpnet på samme måte som den første sluttet, uten det helt store å juble for, men etter 59 minutter sørget hjemmelaget for at tonen ble en helt annen.

Chelsea rullet opp ute på venstresiden ved Deco og Didier Drogba. Sistnevnte slo hardt inn bak Liverpools forsvarsfirer, og på bakerste stolpe dukket Nicolas Anelka opp. Franskmannen gjorde ingen feil, og satte ballen sikkert i nettmaskene bak en påskegul Pepe Reina. Et flott angrep, og Anelkas tredje ligamål for sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter scoringen måtte Liverpool fram på banen, og rødtrøyene hevet seg noen hakk. En av de største mulighetene til å utligne fikk Fernando Torres ti minutter før slutt. Steven Gerrard fyrte av fra rundt 7 meter, men skuddet ble blokkert av John Terry. På returen var Torres frampå, men spanieren avsluttet like utenfor Chelsea-buret.

Chelsea har bare sluppet inn 6 mål så langt i år, mens Liverpool har måtte sett hele 11 baller fyke inn i nettet. Og selv om Liverpool scorer flere enn samtlige lag, klarte de aldri å bryte ned et kompakt forsvar i sluttminuttene.

Det var i stedet vertene og Florent Malouda som skulle få det siste ordet. Drogba viste muskler og tok ned ballen i duell med Jamie Carragher, før han spilte videre til sin franske venn. Malouda hadde ingen problemer med å sette ballen i nettet fra kort hold. Carragher har fått en del kritikk for spillet sitt denne sesongen, og det mål vel sies at Liverpool-stopperen ikke imponerte søndag heller.

Helt på tampen burde Yossi Benayoun ha redusert, men det gjorde han ikke, og dermed måtte Liverpool altså tåle nok et tap i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.