- Kan ikke tvinge Bale til å bli

Foto: Getty / All Over Press

Oppsiktsvekkende uttalelser fra Spurs-direktør.

06.08.13 17:03

Gareth Bale er kanskje verdens mest omtalte fotballspiller akkurat nå. Det skyldes den voldsomme interessen rundt en mulig overgang til Real Madrid.

Sportsavisen AS hevder at klubben skal være enig med Tottenham om en overgangssum på 943 millioner kroner, men foreløpig er ingenting bekreftet fra offisielt hold.

Nå går imidlertid Tottenham-direktør Keith Mills innrømmer at det kan bli vanskelig å beholde Gareth Bale i sommer.

- Vi ønsker å beholde Gareth, men når en spiller er desperat etter å bytte klubb, er det vanligvis veldig vanskelig å tvinge ham til å bli. Vi har sett det samme i andre klubber, sier Mills ifølge London Evening Standard.

Foto: Getty / All Over Press

- Selv om det finnes en eksisterende kontrakt, kan man ikke tvinge noen til å spille for deg, fortsetter han.

Tottenham-direktøren mener uansett at fansen kan se frem mot en god sesong, med eller uten Bale.

- Vi har gjort investeringer i en fantastisk stall i sommer, og vi håper det fører til Champions League-fotball neste sesong. Vi håper også å begynne å vinne troféer. Det er det Spurs trenger. Vi har gjort noen gode signeringer, sier Mills.

Til tross for rapporter i spanske aviser om at Bale ville streike under tirsdagens trening, dukket waliseren opp på Tottenhams treningsfelt. Bale-agent Jonathan Barnett har også nektet for å ha snakket med den spanske avisen AS, som mandag siterte ham på at Bale ville nekte å trene tirsdag.

Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp uttalte mandag at han ikke er i tvil om at Bale selv ønsker å forlate Tottenham til fordel for Real Madrid.

- Det virker opplagt at gutten vil dra, og det er det jeg hører fra egne kilder. La oss ikke lure oss selv. Han har ikke gått ut og sagt at han vil bli, har han vel? Dette er drømmen hans, klubben får mye penger for ham. Det ville vært bra om de fikk til avtalen, mener Redknapp.

Tottenham-stjernen leverte nok en strålende sesong i Premier League, scoret 21 mål fra midtbaneposisjon og røsket med seg det som kunne krype og gå av individuelle priser etter sesongslutt.

Foto: Stephen Pond / Pa Photos / NTB scanpix

Bale ble kåret til årets spiller i Premier League forrige sesong, og har så langt gjort 42 mål på 146 ligakamper siden overgangen fra Southampton i 2007.

Tottenham betalte fem millioner pund for Bale den gang. Southampton fikk også bakt inn noen klausuler, deriblant at Saints skulle få 25 prosent av salgssummen dersom Bale selges videre.

Nå kan det imidlertid vise seg at Spurs har gjort et aldri så lite genitrekk.

Året etter overgangen havnet nemlig Southampton i økonomisk uføre, og da så Tottenham og Daniel Levy sitt snitt til å kjøpe seg fri fra denne 25-prosentklausulen.

Tottenham betalte i 2008 tre millioner pund, ifølge Sports Direct, for å få denne klausulen strøket.

Dersom Bale blir solgt for 85 millioner pund, betyr dette at Southampton taper 18,25 millioner pund på salget av klausulen.

Det tilsvarer 164 millioner kroner etter torsdagens kurs. Det må legges til at engelske medier i disse dager opererer med flere tall her. Mange skriver at klausulen var på 25 prosent, men enkelte andre hevder at den var på 15 prosent.

Bale ble forrige sesong kåret til «årets spiller» og «årets unge spiller» av spillerforeningen i Premier League, og 23-åringen vant også spillerforeningens «årets spiller»-pris i 2010/11-sesongen. Han har i tillegg vært på «årets lag» de siste tre årene.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor verdens største klubber ligger langflate etter 23-åringen.

P.S. Vi følger overgangsvinduet direkte her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.