RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke være på byen etter ni

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Therese Johaug er likevel glad hun flyttet til Oslo.

KVITFJELL (Nettavisen): Miljøforandringene er store fra fredelige Dalsbygda til Norges hovedstad Oslo for en av landets største idrettsstjerner.

Therese Johaug solgte leiligheten sin i Trondheim og bosatte seg like ved langrennsanlegget i Holmenkollen tidlig i sommer.

Nærmeste nabo er landslagsvenninne og VM-dronning Marit Bjørgen.

- Mye mindre stress
- Jeg er veldig glad for at jeg kjøpte leieligheten i Oslo. Det gjør det mye lettere med tanke på reising, trening, sponsoroppdrag og Olympiatoppen. Totalpakka gjør at det blir mye mindre stress for min del og jeg kan spare mer krefter, forteller Johaug til Nettavisen.

Det at både Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud bor i Oslo-området, gjør at Johaug får god matching på øktene gjennom hele året.

- Vi prøver å få til en del økter sammen, men vi er stort sett på samling og får trent mye sammen der også, sier hun.

- Det kan være alt mulig forskjellig fra langturer i Nordmarka til styrkeøkter på Olympiatoppen til intervalløkter. Vi prøver å kjøre en del av hardøktene sammen for å få god pushing og matching, fortsetter Johaug.

- Ikke ute etter ni
Selv om storbylivet bringer mange fordeler kan hun ikke unngå noen av ulempene med å være en av Norges mest ettertraktede kvinner.

- Det går bra å være på byen så lenge klokken ikke har passert ni, forteller Johaug mens latteren sitter løst og forklarer videre:

- Du merker at det var VM på hjemmebane i vinter og at folk har blitt mer engasjert i langrenn. Du merker at folk kjenner deg oftere igjen nå, men det går bra. Det er ikke så stress for min del. Det er mange som vil ha autografen min og det er bare koselig, smiler hun.

I midten av oktober reiser Johaug og resten av landslaget til italienske Val Senales for å få trent på snø før verdenscupåpningen på Beitostølen 19. November.

Gjennombrudd i VM
Johaugs endelige gjennombrudd kom forrige sesong, under VM i Holmenkollen. Hun åpnet med å ta bronsemedaljen i 15 kilometer fellesstart med skibytte, før hun ble nummer fire på 10-kilometeren i klassisk stil.

På stafetten spilte Johaug en svært stor rolle. Hun gikk ut ti sekunder bak Aino-Kaisa Saarinen på sin etappe, men hentet inn den finske jenta og vekslet ni sekunder foran Sverige da hun sendte Kristin Størmer Steira ut på 3. etappe. Steira og Bjørgen sikret gullet - og Johaug kunne for første gang kalles seg verdensmester på seniornivå.

Så kom den eventyrlige 30-kilometeren hvor Therese Johaug knuste alle, inkludert VM-dronningen Marit Bjørgen.

- Jeg har ikke ord. Det har ikke helt gått opp for meg. Dette er det største jeg har opplevd. Dette er definitivt øverst av alt jeg har gjort, sa Johaug etterpå.

- Jeg har jo ikke engang en verdenscupseier, la hun til.

Den - verdenscupseieren, altså - ordnet hun på 10-kilometeren i Lahti en drøy uke senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere