RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan kaste 90 meter i Helsinki-VM

Sist oppdatert:
Andreas Thorkildsen satte ny norsk rekord under Bislett Games, men det holdt bare til tredjeplass. Se bilder fra Bislett Games her.

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Vårt eneste gullhåp i VM i friidrett hevet sin egen norske rekord fra 86.82 til 87.66 meter. Det er 1.16 meter lengre enn Thorkildsens OL-gullkast forrige høst, men holdt likevel bare til tredjeplass.

For finske Tero Pitkämäki klinte til med sesongens femte strake seier over nordmannen og 90,54. I tillegg klarte russiske Sergei Makarov å kaste ti centimeter lengre enn OL-gullvinneren, og stakk av med sølvet.

Sure ti centimeter
- Surt, men jeg satt både nasjonal og personlig rekord, og er godt fornøyd med det. Men jeg skulle gjerne hatt andreplassen, sa Andreas Thorkildsen.

Sørlendingen tror kveldens kast ville holdt til VM-medalje, og mener han er tett på å kaste 90 meter.

- Jeg hadde som mål å forbedre rekorden, men det er alltid småting å rette på. Jeg føler at jeg er nær 90 meter, og at det er småtekniske ting som står i veien.

- Kan vinne medalje
- Det ser ut som at jeg kan vinne VM-medalje, men kampen blir tett. Vi starter imidlertid med blanke ark i Finland - ingen får noen ekstra meter på forhånd. Og det ville vært stort om jeg klarer å passere 90 meter der borte, sa Andreas Thorkildsen.

Tross fem suverene triumfer var Tero Pitkämäki mildt sagt beskjeden når det kommer til gulltroen.

- Mitt mål er medalje, men da må jeg kaste opp mot mitt beste, sier mannen med to kast over 90 meter denne sesongen.

Både glad og skuffet
Marius Bakken løp inn på tiden 13.14,90 og ble nummer 11 på 5.000 meteren under fredagens Bislett Games - det første på nye Bislett. Kenyaneren John Kibowen vant med tiden 13.07,74, sju hundredeler foran landsmannen Moses Mosop. Bakken gikk opp i tet noen runder før slutt, men klarte ikke å holde tempoet oppe. Likevel var han fornøyd - takket være et fullstappet Bislett stadion.

- Et helt greit løp, ikke noe superløp, men totalt sett var dette bra.

- Topptiden forsvant fra 1000 meter til 3000 meter. Der gikk det rett og slett for seint. Og jeg kunne ikke gå opp og dra feltet heller. Da hadde jeg fått trøbbel på slutten. Men slik er det bare i slike felt. Går det ikke jevnt fort nok hele veien, blir det ikke helt topp tider. Men jeg fikk kjenne Bislett-publikummet, så det var moro likevel, sa Bakken etter løpet.

To slåss om gullmillionen
Trøsten får være at andre hadde verre opplevelser. Og ikke minst: Mer kostbare opplevelser.

Hekkeløperen Lashinda Demus var en av tre utøvere som fortsatt kjempet om Golden League-millionene, og ledet sitt løp til det gjenstod ti meter. Så snublet hun og ble forbiløpt. Demus endte på tredjeplass. Amerikanske Sandra Glover vant, og nå er det kun to igjen i kampen om en million dollar i gull: russiske Tatjana Lebedeva (lengde) og franske Christine Arron (100 meter). Millionen går til de(n) som vinner i samtlige seks Golden League-stevner.

Elsker Bislett!
Aziz Zakari fra Ghana vant 100-meteren på tiden 10,02. Marc Burns fra Trinidad og Tobago ble nummer to, slått med fem hundredeler. Tyson Gay fra USA endte på tredjeplass med 10,15.

Zakari hadde ingen problemer med å svare for seg da NRK spurte om hans mening om nye Bislett stadion.

- Jeg elsker det! smilte ghaneseren.

Wigene, Waitz og Kristiansen
Anne Cathrine Bakken ble nummer sju på kvinnenes 100-meter. Den norske jenta løp inn på tiden 11,94. Christine Arron fra Frankrike vant på tiden 11,06.

Susanne Wigene ble nummer fem på 3.000-meteren med tiden 8.41,34. Det var en forbedring på rundt 20 sekunder fra hennes tidligere bestenotering, og Grete Waitz og Ingrid Kristiansen er de eneste norske jentene som har løpt raskere enn Wigene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere