RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

- Kan komme til finalen i sprint

Sist oppdatert:
Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen tror de gode klatrerne kan overraske i Tour de Ski.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Norge har flere utøvere som kan hevde seg i sammendraget i Tour de Ski, som er sesongens store mål.

Marit Bjørgen er blant de aller største favorittene, mens Therese Johaug, som kom på andreplass i fjor, og også Kristin Størmer Steira kan være med å kjempe om en meget god sammenlagtplassering.

Optimistisk trener
De to sistnevnte har sine største styrker på den siste etappen, som avsluttes med at løperne skal opp slalåmbakken i Val di Fiemme. Men skal vi tro Egil Kristiansen, kan vi se Steira og Johaug hevde seg også i sprintene.

- Kristin overrasket jo for noen år siden med å komme til finalen i en sprint, og det er jo ganske utrolig. Jeg tror hun har klart å utvikle de sprintegenskapene såpass at det fortsatt kan være mulig, sier Kristiansen om Kristin Størmer Steria.

- Når det gjelder Therese, så har hun gjort noen bittesmå steg i sprint også. Det er ikke der hun har sin styrke, men har hun en god dag og treffer, så kanskje hun klarer å skaffe seg noen ekstra bonuspoeng der, sier landslagstreneren til Nettavisen.

Tvilsom Steira
Kristin Størmer Steira tror det kan bli vanskelig å komme til en finale i sprinten.

- Tja, jeg vet ikke. Det er veldig lenge siden jeg har gått sprint. Jeg gikk jo ikke noen i fjor, så jeg tør ikke å love noe, sier Steira, som fikk mye av fjorårsesongen ødelagt av skader.

Hvis Kristin Størmer Steira skal ha håp om en god sammenlagtplassering, er hun avhengig av å ikke være for langt bak før den siste bakken. Men hun vil ikke spekulere hvor mye hun kan ta igjen på den siste etappen.

- Det er helt umulig å si. Noen år så har det skilt mye og noen år har det ikke skilt noenting, så det er vanskelig å spå, sier 30-åringen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Spent på sesongen
Etter den skuffende sesongen i fjor, er Steira klar til å komme i gang igjen.

- Jeg er veldig spent, men jeg gleder meg. Jeg hadde en litt dårlig sesong i fjor, og er spent på om jeg har kommet opp på godt gammelt nivå, eller om jeg må bruke mer tid, sier Steira, som forteller at hun nå har hatt en problemfri oppkjøring.

- Jeg har vel som de fleste andre Tour de Ski som hovedmål, men samtidig kjenner jeg at det ikke blir helt det samme som å lade opp til et mesterskap. Så jeg tror det blir viktigere å prestere hver helg denne sesongen enn det har vært tidligere, forklarer Steira.

Trener Egil Kristiansen tror Kristin Størmer Steira vil få en god sesong.

- Nå har Kristin fått trent mer eller mindre normalt gjennom hele år, så alt ligger til rette for at hun skal prestere bra og på høyt nivå hele veien, uttaler Kristiansen.

- Må være med til bakken
Therese Johaug har vist seg som et monster i den siste bakken i Tour de Ski, og har flere ganger hatt raskest tid opp slalåmbakken. Hun vet at hun har en fordel der.

- Ja, det er sant, men samtidig skal man også være med dit. Man må ta renn for renn og ha hundre prosent fokus på det. Det hjelper ikke å være god i bakken hvis man er seks minutter bak når bakken starter, sier 23-åringen til Nettavisen.

Johaug forteller at hun har tatt grep i treningsarbeidet for at hun ikke skal være for langt bak før den siste etappen.

- Mine svake sider er jo litt lette terreng og sprint, så jeg har prøvd å fokusere litt på teknikk og trening i lette terreng, uttaler Johaug, som mener oppkjøringen har vært bra.

- Den har vært etter boka den. Jeg har fått trent det jeg skal og holdt meg skadefri. Jeg føler jeg har lagt ned mye bra trening og er klar for å starte sesongen. Formen er bra og kroppen har respondert bra på den treninga den har gjort, forsikrer jenta fra Dalsbygda.

Skisesongen begynner denne helgen med verdenscuprenn på Sjusjøen. Jentene skal ut i 10 km friteknikk på lørdag og stafett på søndag.

PS: Therese Johaug er denne ukens intervjuobjekt i vår artikkelserie «Det Store Intervjuet», som blir publisert på lørdag. Der kan du lese om hvordan det var å stå foran 100.000 på rådhusplassen, den tunge tiden forrige sommer og mye mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere