Gå til sidens hovedinnhold

- Kan nekte Nielsen å spille

Han slapp unna fengselsstraff, men nå risikerer David Nielsen (32) å få karantene av det danske fotballforbundets etiske utvalg.

(iBergen.no) David Nielsens oppførsel står nemlig høyt på agendaen når DBUs etiske utvalg skal holde møte den første uken i februar.

DBU kan komme til å ilegge den tidligere Start- og Strømsgodset-spilleren karantene. Men dersom Nielsen forsvinner fra OB i løpet av januar kan han være heldig og slippe å dra med seg en eventuell karantene til et nytt land. Brann og Norge kan dermed være redningen for spissen før utvalget har fått bestemt seg.

Les mer om David Nielsen i Henriks Syn: To feil av to mulige.

- Gikk på banen for å tape
- Vi kan sanksjonere over hele spekteret, sier Per Larsen til sporten.dk. Han er formann i det etiske utvalget i DBU.

Utvalget skal diskutere Nielsens uttalelser om at han gikk på banen for å tape kampen mot FC København som Aalborg-spiller 23. mai 2004. AaB hadde tapt cupfinalen mot FC København og kunne kapret en plass i Uefa-cupen om FCK ble dansk ligamester. Men for å sikre gullet måtte hovedstadslaget ta poeng mot David Nielsen og AaB.

- Vi var i en bedre situasjon om vi tapte kampen. Folk tenker nok at du ikke kan gå ut og tape en kamp med vilje. Det sier alle, og derfor er det ingen som gjør det heller. Men det gjorde jeg, og det står jeg for, sa Nielsen til danske medier i fjor høst.

Det er uttalelser som dette som har falt DBU tungt for brystet.

Bør Brann satse på David Nielsen? Si din mening i kommentarfeltet under.

I samtaler med Odense
- Vi tar opp hele problemstillingen omkring David Nielsen. Vi følger utviklingen inngående og vi skal også gå dypere inn i boken hans. Vi ser på hele oppførselen og tar en diskusjon på det. Deretter avgjør vi om det skal få konsekvenser for David, forteller Larsen videre til nettstedet.

Branns sportssjef, Roald Bruun-Hanssen, bekreftet tirsdag denne uken at de er i samtaler med Nielsens klubb.

- Vi har bekreftet at vi har hatt samtaler med OB. Vi har ikke flere kommentarer før vi har noe konkret å meddele, sa han til iBergen.no tirsdag.

Samtalene skal blant annet dreie seg om en eventuell bytteavtale mellom de klubbene hvor Njogu Demba-Nyrén drar tilbake til Danmark, mens Nielsen kommer til Brann og bergensklubben får et pengebeløp med i byttehandelen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett