*Nettavisen* Sport.

- Kan oppnå alt når vi spiller med hjertet

Foto: Scanpix

Italia er videre til EM-kvartfinale. Landslagssjefen tror de kan nå mye lenger enn dét.

19.06.12 00:20

EM-GRUPPE C
ITALIA - IRLAND 2-0:

Mario Balotelli sliter angivelig med en kneskade, men da det er snakk om kvalifisering til en EM-kvartfinale, er det ingenting som heter smerter.

Den skandaleomsuste Manchester City-spissen kom inn i Italias angrep mot Irland like før slutt, og med et herlig volleyskudd konstaterte han at Italia er videre i mesterskapet sammen med Spania. Kroatia er sammen med irene slått ut.

- Vi ønsket oss denne seieren så inderlig. Jeg mener vi fortjente å vinne og å gå videre i mesterskapet, sa Italias manager, Claudio Cesare Prandelli, etter kampen, ifølge goal.com.

- Vi visste at vi måtte legge ned mye målrettet arbeid i denne seieren. Vi kan oppnå alt når vi spiller med et slikt hjerte.

Italia måtte vinne
Irland var før mandagens kamp mot Italia allerede slått ut av EM, etter tap mot både Spania og Kroatia, og spilte dermed kun for stoltheten. Italienerne spilte på sin side for langt mer. En kvartfinale i EM.

Spanjolene og kroatene toppet gruppe C med fire poeng hver etter to runder, men med seier over irene, kunne Italia, som sto med to poeng før den siste gruppespillrunden, fortsatt kapre den siste kvartfinaleplassen.

De var imidlertid avhengig av at kampen mellom Kroatia og Spania fikk en vinner, eller at den ikke endte med et høyere uavgjortresultat enn 1-1.

De spanske spillerne var tidlig ute med beskjeden om at de ville gå for seier, men italienerne måtte først og fremst fokusere på seg selv. Med tap eller uavgjort mot Irland ville EM være over for Prandelli.

Irland-manager Giovanni Trapattoni, som opprinnelig er fra Italia, hadde ingen planer om å la Italia leke seg til kvartfinale, og uten Balotelli, som satt på benken grunnet en kneskade, hadde ikke den italienske landslagssjefen optimale forutsetninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Italia uten Balotelli
Balotellis erstatter, Antonio Di Natale, som scoret det viktige 1-1-målet mot Spania da han kom inn som innbytter, har imidlertid vist at også han har spisskvaliteter i verdensklasse.

Det beviste han ved flere anledninger i mandagens avgjørende kamp. Irene åpnet med et enormt press, men Italia overtok raskt kommandoen. Mot slutten av den første omgangen begynte den irske forsvarsmuren å slå sprekker, og Di Natale kom til flere store målsjanser.

Det var imidlertid Antonio Cassano som fikk fyr i kvartfinalehåpet. På en corner fra Andrea Pirlo steg Milan-spilleren i været og stanget inn 1-0. Damien Duff, som for øvrig spilte sin 100. landskamp for Irland, og gjorde så meget, meget bra, så ut til å klarere på streken, men reprisen viste at ballen var inne og at dommeren korrekt sendte Italia opp i ledelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Balotelli avgjorde
Også mot Spania og Kroatia ledet Italia 1-0. De kampene endte som kjent 1-1. Prandelli sendte derfor et aggressivt lag tilbake på det polske gresset etter hvilen. Dette inkluderte etter hvert Mario Balotelli.

Forferdelige, fantastiske Balotelli.

Irene spilte god fotball, og da det stadig sto 0-0 i kampen mellom Spania og Kroatia, var det nok nervepirrende å være italiensk supporter i de grusomme sluttminuttene.

Like før slutt falt endelig avgjørelsen. Omtrent samtidig som Jesus Navas sendte Spania opp i ledelsen mot Kroatia, doblet Balotelli Italias ledelse. I en slags liggende volley kastet Manchester City-spissen seg fram, og sendte ballen inn bak Shay Given.

Et rødt kort til Irlands Keith Andrews og noen italienske cornere senere, var det klart. Italia er kvalifisert til EM-kvartfinale sammen med Spania. Kroatia må forlate Polen sammen med Irland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.