- Kan overbevise Gerrard med Hangeland

Foto: Dave Thompson (PA/Scanpix)

Liverpool-legende med klokkeklart råd til Roy Hodgson.

01.07.10 18:24

Torsdag ble det endelig offisielt bekreftet: Liverpools nye manager heter Roy Hodgson.

Og den tidligere Fulham-sjefen har knapt fått kommet seg inn portene på Anfield før de gode rådene begynner å strømme på.

Liverpool-legenden Phil Thompson går torsdag ut i lokalavisa Liverpool Echo og anbefaler Hodgson å ta med seg sin norske stopperkjempe Brede Hangeland fra Fulham.

- Lar seg ikke stresse
- Hangeland er en spiller jeg ville elske å se i Liverpool, sier Thompson, som spilte hele 340 kamper for klubben i perioden 1971 til 1984.

- Hangeland minner meg på mange måter om Sami Hypiää. Han ser ikke ut til å la seg stresse. Han er også ruvende i lufta og trygg med ballen, skryter Thompson.

Han mener også Joe Cole er en spiller Hodgson bør kaste sine øyne på.

- Jeg håper Roy allerede har vært på tråden og prøvd å overtale ham til å komme, for han er en spiller av toppklasse.

- Å hente de to spillerne kan være med på å overbevise Steven Gerrard og Fernando Torres om at klubben nå beveger seg i riktig retning, sier Thompson, som i likhet med mange Liverpool-hjerter frykter at klubbens største stjerner skal se seg om etter nye beiter.

At Brede Hangeland er av Roy Hodgsons desiderte favoritter, er det ingen tvil om. Som Fulham-manager strakk han seg langt da Hangeland i november i fjor fikk en ny og forbedret kontrakt som binder den norske landslagskapteinen til Fulham ut 2012/13-sesongen.

Så spørs det imidlertid om Hangeland blir å se på Anfield: En klausul i avtalen med Fulham sier nemlig at Hodgson ikke får hente med seg spillere fra London-klubben til Liverpool.

Vil ikke snakke om spillere
På sin første dag som Liverpool-manager måtte naturligvis også svare på spørsmål om nye spillere, men særlig meddelsom var han ikke.

- Vi har ikke hatt så mye tid til å snakke om det. Selvfølgelig kjenner jeg spillere og har mine tanker, men det ville vært veldig galt av meg å begynne å snakke veldig detaljert om det nå. Det er et stort arbeidsområde, sier Hodgson til Liverpools offisielle hjemmeside.

Han sier han heller ikke har diskutert med styret hvilke midler han har å investere, men innser at han i hovedsak må bygge laget med de spillerne han har.

- Men de har sagt at hvis vi skulle være så uheldig å miste spillere, vil pengene som kommer inn bli stilt til disposisjon for nye kjøp, sier Roy Hodgson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag