*Nettavisen* Sport.

- Kan si det uten å være breial

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Stavanger Oilers setter seg høye mål før årets sesong.

11.09.13 17:16

Stavanger Oilers tok hjem «byttå» med seier over Vålerenga. Denne sesongen går trener Petter Thorsen også inn for å vinne serien.

- Vi har klare ambisjon om å vinne serien også for det klarte vi ikke forrige sesong. Det kan jeg si uten at jeg vil påstå av vi er «breiale», sa Oilers-trener Petter Thoresen under eliteserielagenes «dropp» på Karl Johans gate i Oslo onsdag.

- For ujevne
I fjor kom laget på annenplass etter Vålerenga, som kanskje litt overraskende, vant serien relativt klart. Oslo-laget hadde med seg den fordelen inn i NM.-sluttspillet, men utnyttet det ikke, slik at Oilers kunne ta hjem den gjeve kongepokalen for tredje gang.

- Det er jo kult å vinne serien også. For da er du god gjennom en hel sesong. Vi var litt for ujevne i fjor, sa Thoresen til NTB.

Han ser Vålerenga og Sparta som de hardeste utfordrerne denne sesongen.

- Lørenskog har et godt lag, men har minus 20 poeng å hente inn. Laget kan derimot bli tøft å slå i et sluttspill, mente Thoresen.

Alle kampene vises
I fjor endte Rosenborg og Tønsberg utenfor sluttspillet. Mye skal til om ikke det vil gjenta seg også denne gangen. Bak Stavanger, Vålerenga og Sparta vil det bli en bikkjekamp mellom rivalene Lillehammer, Storhamar, Stjernen og Frisk Asker om å få best mulig posisjon innfør et sluttspill.

Lørenskog starter sesongen med et stort handikap på hele 20 minuspoeng. Det var straffen laget fikk etter å ikke ha overholdt ishockeyforbundets frist om å søke lisens.

TV 2 satser også sterkt på ishockey denne sesongen. De vil sende en kamp i uken. Dessuten vil alle de 225 kampene bli tilbudt på Sumo.

Norsk ishockey har de siste årene steget jevnt og trutt i publikumsoppslutning. Forrige sesong passerte man totalt 450.000 tilskuere. Ishockeyen befestet sin posisjon som den mest populære innendørsidretten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.