RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan vi kalle deg medaljekandidat?

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Ann Kristin Flatland svarte på best mulig måte da skiskytterjentene langt på vei var avskrevet.

OBERHOF (Nettavisen): Like uberegnelige som vindkastene i Oberhof, kan også skriveriene om de norske skiskytterjentene være. I hvert fall føler de det slik selv.

Det toppet seg på et vis onsdag, da SVT-legenden Christer Ulfbåge uttalte at Tora Berger ikke gikk stafetten fordi «de øvrige norske jentene var for dårlige».

- Det er synd at de sier noe som ikke er sant. Vi vet jo at Tora sto over fordi hun mistet tre individuelle løp i Pokljuka og likevel skulle gå stafetten i Rupholding. Dette ble bestemt allerede i Hochfilzen, og egentlig skulle jeg også stå over, sier Ann Kristin Flatland til Nettavisen.

Bak Hauswald og Jonsson
Uansett trengte jenteleiren sårt en opptur. Og det kjapt!

Resultatene deres har vært riktig så beregnelige i år. Tora Berger har ligget et par hestehoder foran, mens de fleste andre har slitt.

Fredag fikk endelig Flatland uttelling. Med fullt hus på liggende og kun én bom på stående, tok 27-åringen 3.-plassen på sprinten. 17,5 sekunder bak vinneren Simone Hauswald og 7,5 sekunder bak Helena Jonsson.

- Hvor viktig var dette resultatet for dere som lag?

- For mediene er det i hvert fall positivt, så får dere noen annet å skrive om, innleder hun.

- Det er tungt uten resultater. Det går litt på motivasjonen og troen på at vi skal klare dette. Vi har visst at vi kan bedre. Vi har guts og vi har trent knallhardt. Jeg har sagt at jeg skal takke resten av jentene dersom det endelig løsner. Uten dem hadde jeg aldri kommet hit, sier Flatland.

Jublet for Flatland
NRK-ekspert Ola Lunde har messet gledens budskap om Ann Kristin Flatland hele denne sesongen. Men før fredagens 3.-plass, var fremdeles 5.-plassen fra Anterselva i 2007 hennes beste individuelle verdenscupresultat.

- Jeg har ventet på dette i hele høst. Hun har vært veldig bra på trening. Hun har skutt glimrende og har vært bedre enn Tora på fysiske tester. Dette var utrolig moro.

- Betyr dette at vi nå har to damer vi kan stole på i Vancouver?

- Ja, jeg mener det. Når du først har vært på pallen i verdenscup, da har du muligheten til å kjempe om OL-medaljer, sier Lunde til Nettavisen.

Også Tora Berger jublet for lagvenninnen:

- Hun har vist at hun er i kjempegod fysisk form, men hun har mislyktes på standplass. Det er artig at hun nå fikk det til, sier Berger til Nettavisen.

- Drar ikke ned som turist
Flatland medgir at pallplasseringen i Oberhof var akkurat det hun trengte foran neste helgs verdenscup i Rupholding og OL i Vancouver i februar.

- Jeg føler at jeg har fått en bekreftelse. Tvilen jeg har hatt underveis, viste seg å være grunnløs.

- Betyr det at vi nå kan skrive at du er medaljekandidat foran OL i Vancouver?

- Ja, gjerne det. Jeg skal til OL for å prestere. Jeg drar ikke dit som turist. Målet mitt er å komme meg opp på podiet og ta OL-medalje.

- Turistvisumet ble vel inndratt i dag?

- Jeg håper det, men det er ikke jeg som tar ut laget. Dersom man ikke kvalifiserer seg, er man heller ikke god nok. Men jeg vet at hvis jeg får det til å klaffe, så kan jeg kjempe helt i toppen.

- Jeg håper at vi kan dra til Vancouver med et lag som er godt nok til å kjempe om medalje på stafetten.

PS! Tora Berger ble nest beste norske jente på 22.-plass. Liv Kjersti Eikeland ble nummer 33, Kari Henneseid Eie 39 og Solveig Rogstad nummer 41.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere