*Nettavisen* Sport.

- Kan vinne alt på Lerkendal

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Nils Arne Eggen tror Rosenborg kan avansere til sluttspillet i Mesterligaen.

Mannen bak Rosenborgs Mesterliga-eventyr på 1990-tallet så gamleklubbens oppgjør mot Chelsea fra TV-stolen i Spania.

Og han koste seg stort.

- Det var et strålende resultat, og det fikk Rosenborg takket være dyktighet og litt hell, sier Nils Arne Eggen til Nettavisen.

- For jeg må jo få si at Rosenborg hadde de såkalte marginene på sin side. Chelsea vant vel sjansestatistikken 17-3, og jeg så også at Roar Strand innrømmet at vi var litt heldige, fortsetter en engasjert Eggen.

- Ikke poker dette her
Selv om Eggen ble mektig imponert over ett poeng på Stamford Bridge, mener han at det langt ifra er den beste bortekampen Rosenborg har spilt i Mesterligaen.

- Kampen mot AC Milan i 1996 og Dortmund-kampen i 1999 var bedre. Men Rosenborg var veldig gode mot Chelsea også, kampen sett under ett, poengterer trenerlegenden.

José Mourinho har brukt over tre milliarder kroner på spillerkjøp i løpet av sine snaue fire sesonger som Chelsea-manager. Og kaptein John Terry tjener med sine 1,4 millioner kroner i uken omtrent det samme som Rosenborg-spillerne får utbetalt i året.

- Hvor mye en spiller tjener, har jo ingenting å si. Det er jo ikke poker dette her, hvor det spilles om penger, sier Eggen i kjent stil.

- Det er det du presterer på banen som teller. Et lag kan ha så gode spillere som bare det på papiret, men det er det spillerne utfører i praksis som er avgjørende, konkluderer en klokkeklar Eggen.

- Vokser i slike oppgaver
Chelsea var megafavoritt før oppgjøret mot Rosenborg. Men Eggen finnes ikke overrasket over at heltene på Lerkendal reiste fra Stamford Brigde med poeng i bagasjen.

- Rosenborg har vist bestandig at de vokser i slike oppgaver. Det handler om å ha troen på at det går. Alt er mulig i fotball, det har både Rosenborg og andre lag bevist ved flere anledninger, mener Eggen.

Rosenborg har havnet i en svært vanskelig gruppe. Det spanske storlaget Valencia og tyske Schalke 04 er i tillegg til Chelsea de andre rivalene om en plass i Mesterligaens sluttspill.

Eggen mener imidlertid at Rosenborg har store sjanser til avansement.

- Men det er på bortebane det blir avgjørende å plukke de viktige poengene. På Lerkendal har Rosenborg alltid vært gode. Der kan de vinne alle kampene, sier Eggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.