*Nettavisen* Sport.

- Kan vinne seks medaljer

OBERSTDORF/OSLO (TV 2 Nettavisen): «Uff, Uff, jeg er så nervøs!» var Marit Bjørgens mantra i dag tidlig. Noen timer senere tok hun bronse. Nå tror hun på medalje i alle VM-øvelser.

17.02.05 15:09

Marit Bjørgen tok sin og Norges første medalje under vinterens ski-VM i Oberstdorf torsdag. Men forberedelsene var alt annet enn optimale. Bjørgen var nesten ekstremt nervøs før start. Hun sov dårlig i natt, våknet både titt og ofte, rullet seg rundt, og klarte ikke å tenke på noe annet enn dagens ti-kilometer i fri teknikk.

Bonus-medalje
Ifølge Kine Beate Bjørnaas gikk Marit Bjørgen bare rundt og uffet seg i dag morges.

Nervøsiteten ga åpenbart et positivt utslag i kroppen til Marit Bjørgen, for noen timer senere gikk hun inn til sin første medalje under dette mesterskapet, attpåtil i en øvelse hvor de færreste hadde forventet en norsk representant på seierspallen på forhånd.

- Det var en bonusmedalje, sier damenes langrennstrener, Svein Tore Samdal, til TV 2 Nettavisen. Bjørgen bruker akkurat samme ord - bonusmedalje- om prestasjonen sin.

Det var særlig avslutningen som sikret henne 3. plassen. Bjørgen passerte Samdal på vei opp en lang motbakke etter om lag sju kilometer. Da så hun alt annet enn bra ut.

- Hun så skikkelig kje ut. Da var jeg bekymret. Jeg trodde ikke på noen medalje da. Marit hadde noen sekunder på Baranova-Masolkina før bakken begynte, men hun tapte alle på veien opp, forklarer Samdal videre.

Knallfinish
I mål var Bjørgen hele 16 sekunder foran Baranova-Masolkina. Avslutningen var kort og godt knallsterk. Ingen andre gikk raskere enn Bjørgen fra toppen av den lange motbakken og inn til mål. Hun slo for eksempel Katerina Neumannova, som vant tikilometeren til slutt, med seks sekunder på de siste kilometrene.

- Jeg var skikkelig på hugget da jeg skjønte at jeg hadde muligheten på medalje, sier Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

Marit skal gå fem øvelser til, og hun har troen på medalje i alle renn.

- Det hadde vært utrolig moro. At jeg tok medalje i dag, var et godt bevis for at formen er bra. Drømmen min er å ta medalje i alle øvelsene. Troen på det økte helt klart etter dette løpet, sier Bjørgen videre.

Den største utfordringen for Bjørgen nå blir å holde seg frisk. Under intervjuet med TV 2 Nettavisen holdt hun seg konsekvent på to-tre meters avstand, for å unngå eventuelle basiller.

Medalje-favoritt
At hun har muligheten til å oppnå sin store drøm, er det ingen tvil om: Hun er soleklar favoritt på sprinten, og bør rimelig enkelt kunne innkassere en pallplassering der. Det samme gjelder sprint-stafetten. På den tradisjonelle stafetten er også Norge med blant medaljekandidatene, mens Bjørgen naturlig nok har store muligheter på jaktstarten.

Da gjenstår bare tremila i klassisk stil. Klarer Bjørgen å holde seg frisk hele VM igjennom, og har hun mer sprut igjen i kroppen etter såpass mange øvelser, kan hun få sin VM-drøm oppfylt.

Da blir hun også VM-dronning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.