*Nettavisen* Sport.

- Kan virke som vi krangler konstant

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Christina Vukicevic forteller om «russisk krigsfilm».

24.05.12 16:48

SOGNSVANN (Nettavisen): Det har gått et snaut år siden Christina Vukicevic sist konkurrerte på friidrettsbanen.

Den norske hekkyndlingen slet med skader store deler av forrige sesong, og gikk blant annet glipp av VM i sørkoreanske Daegu.

Denne sommeren står både EM og OL på programmet. Det har derfor vært viktig med god og ikke minst hard trening i vinter. Forberedelsene til sesongen startet allerede 3. oktober.

- Jeg har ikke konkurrert så langt i år, så jeg vet ikke hvordan jeg ligger an. Akkurat nå er jeg et stort spørsmålstegn, sier Christina Vukicevic til Nettavisen.

- Men jeg er i god fysisk form. Ikke i toppform, det er ingen som er i toppform så tidlig, men jeg føler meg mentalt og fysisk ganske godt forberedt til en lang sesong, sier hun.

- Jeg aner ikke
27. mai sesongdebuterer 24-åringen i nederlandske Hengelo. Det er først da hun får svar på om vinterens hardkjør har gitt avkastning.

- Søndag er mitt første løp, og det vil gi meg et utgangspunkt for hva jeg skal gjøre videre. Samtidig har jeg ikke noe særlig press på meg nå, sier friidrettsjenta.

- Kan det være en fordel?

- Ja, det kan det. Med tanke på formen senere i EM og OL, så tror jeg det. Kroppen min har hvilt og trent. Den har hvilt fra konkurranse og forberedt seg til en lang sesong.

- Siden jeg ikke konkurrerte innendørs i vinter, har jeg fått en lenger grunntreningsperiode. Den har vært vesentlig lenger enn tidligere, på grunn av EM og OL, sier hun.

Hekkyndlingen gleder seg til å komme skikkelig i gang med sesongen, og er spent på hvordan hun vil bite fra seg.

- Det er på grunn av at jeg ikke har hatt noen innendørssesong at jeg ikke aner hvordan jeg ligger an. Det blir veldig spennende å se, sier Vukicevic.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas/Scanpix

- Litt gnisninger
Christina trenes som kjent av sin far, Petar Vukicevic, og selv om faren kanskje har blitt framstilt som beinhard i media, så er det datteren som presser mest på i treningen.

- Han er egentlig en veldig smart trener. Han kjenner utøverne sine godt, og pusher oss ikke for langt. Han holder seg innenfor grensen, sier Vukicevic.

- Jeg presser mest på får å få trene mer, mens han holde meg litt tilbake. Det er en bra kombinasjon. Det er bedre enn en trener som presser utøverne til noe de ikke vil.

- Hvor hardt trener dere?

- Vi trener selvfølgelig hardt. Det vi driver med er ikke tull. Vi trener noen økter som er harde, noen mer moderate og noen litt lettere. Sånn er det alltid, sier 24-åringen.

- Men det handler om å hele tiden flytte egne grenser, og det gjør jeg nesten hver dag. Skal du bli god, må du være god på trening også, sier Vukicevic.

- Kan det bli ampert?

- Det er klart. Faren min er tross alt trener. Når du er sliten, og han står bak og sier hva du skal gjøre, samtidig som han er faren min, kan det bli litt gnisninger, sier Vukicevic.

- Men vi har blitt veldig flinke til å skille på trener/utøver og far/datter etter hvert. Vi prøver i hvert fall, sier 24-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas/Scanpix

«Russisk krigsfilm»
I tillegg til pappa, er også lillebror Vladimir med på treningen. Også yngstemann Vukicevic er regnet som et stort talent på friidrettsbanen. Christina får mye tid med familien, med andre ord.

- Ja, jeg er veldig glad for å ha familien min med på trening. Det er inspirerende, men samtidig en veldig spesiell situasjon. Men det gjelder å se det beste i det.

- Jeg er tross alt heldig som får tilbringe så mye tid med familien. Det er nok mange som skulle ønske de kunne tilbringe like mye tid med sin familie, sier hekkeløperen.

Litt bråk blir det også når familien Vukicevic holder på med treningen. Fysioterapeuten til Christina har omtalt det som «en russisk krigsfilm».

- Vi er serbiske, og det er litt annerledes enn norsk. Det smeller litt når vi snakker og det høres ut som vi krangler konstant, men det gjør vi jo ikke, forteller 24-åringen.

Sesongens store mål for Vukicevic er selvfølgelig EM i finske Helsingfors og OL i London. Dette er imidlertid ikke noe hun tenker så altfor mye på akkurat nå.

- Det viktigste for meg er å komme i gang på søndag, se hva jeg gjør bra, se hva jeg må gjøre bedre og ta det fra der. Det er viktig for meg å konkurrere mye, forteller hun.

- Men jeg kommer ikke til å jage så mye tider, det kommer av seg selv Det er ofte sånn at du trenger et par løp, og så begynner det å rulle på, forteller hekkeløperen.

Den 7. juni er Christina Vukicevic og resten av den norske friidrettseliten å finne i Oslo. Da går Bislett Games av stabelen i hovedstaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.