RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

- Kan være en genistrek

Sist oppdatert:
... men det kan også bli total fiasko.

Ole Gunnar Solskjær er aktuell som ny manager for Aston Villa. Fredag ettermiddag landet privatjeten til Villa-eier Randy Lerner i Birmingham med Solskjær om bord.

Ifølge Romsdals Budstikke skal nordmannen fredag ha hatt en prat med Villa-eieren, men partene skal ikke være i forhandlinger. Klubben ønsker også å sjekke ut andre kandidater.

Aston Villa-supporter Chris Hearn var mannen bak kampanjen om å få tidligere Villa-manager Alex McLeish sparket. Han forteller til lokalavisen Birmingham Mail at Solskjær kan være et spennende valg.

– Det er enten en genistrek eller en stor risiko, sier Hearn.

– Lerner kan bli sett på som et geni hvis det fungerer, eller så kan det bli sett på som naivt å ansette en manager som bare har ledet en klubb i kun ett år, i en liga hvor nivået ikke er så høyt, forklarer Hearn.

LES OGSÅ: - Røkke ut av Molde

- Alle vil støtte Ole
Villasupporteren tror riktignok at de fleste er veldig fornøyd med at Solskjær kanskje kan komme til å bli klubbens nye manager.

– Det er godt å være en Villa-supporter igjen, etter alle nedturene med McLeish. Det er et positivt trekk av Randy Lerner og Paul Faulkner. Alle vil støtte Ole. De fleste vil være veldig fornøyde, men noen vil være skeptiske til hans mangel på erfaring som manager, sier Hearn.

– Solskjær er en vinner og han vil ikke finne seg i at styret blander seg inn i hans overgangspolitikk. Han kommer også til å ville ha forsikringer, sier Hearn.

Ekspertene har troen
Toppfotballsjef Nils Johan Semb har også tro på Solskjær om han skulle få muligheten i Aston Villa.

– Jeg tror han har mange av de egenskapene som skal til. Han har levert bra som trener i Norge og for reservelaget til United. Han er hardtarbeidende, nøye, har en fin personlighet, og han har et klokt fotballhode, sier Semb til Nettavisen.

Han får støtte av Lars Tjærnås.

– Alle som kommer til Villa etter McLeish vil bli tatt imot som en frelser. Solskjær har et stort navn i England som nasjon, ikke bare i Manchester. Hos engelske supportere blir fortsatt den du var som spiller ansett som en viktig kvalifikasjon for å bli en god manager, sier Tjærnås til Nettavisen.

– Villa er en av klubbene som fikk merke hans effektivitet og dyktighet som spiller. Dessuten har han ingenting som hefter i form av å ha trådd feil som menneske, tvert imot. Kombinert med suksess i Molde vil dette gi ham en varm velkomst hos de fleste supporterne, tror jeg, forteller Tjærnås.

Tjærnås var assistent for Drillo da landslagssjefen var manager i Wimbledon i 1999. Han tror Solskjær ikke vil ha noe problemer med å takle presset, skulle han bli ny Villa-manager.

– Det er ingenting av det han hittil har gjort som skulle tilsi noe annet enn at han mestrer dette presset. Han har levd med det i United som spiller, og med deler av det i Molde. Han har en opptreden og fremferd som gjør at han oftetst både blir likt og respektert. Men samtidig er han som alle andre til syvende og sist avhengig av en eneste faktor – resultater, sier Tjærnås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere