RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kanskje de blir litt raskere

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Petter Northug ler av konkurrentenes samarbeid.

DRAMMEN (Nettavisen): Dario Cologna og Marcus Hellner er to av de argeste konkurrentene til Petter Northug foran årets store mål - Tour de Ski. Felles for dem begge er at de nå har tatt grep for å kunne utkonkurrere nordmannen.

For både svensken og sveitseren har hatt en felles samling i Davos der de har lekt litt katt og mus med hverandre med en storkjefta trønder i tankene.

- Kanskje de blir litt raskere
- Jeg håper at de har kost seg jeg, smiler Northug på spørsmålet om hva han tenker om at de trener sammen for å slå han til vinteren.

Selv om Dario Cologna har vært best av trekløveret i de foregående tourene har VM-kongen liten respekt for sin tøffeste konkurrent.

- Kanskje de går litt raskere også, legger skistjernen til med et glimt i øyet, mens han muligens tenker tilbake til sine maktdemonstrasjonene i Holmenkollen.

- Vet hva jeg gjorde feil
Åpningsrennene på Beitostølen nærmer seg med stormskritt. I fjor gikk Norges største stjerne på tidenes smell og havnet langt, langt bak. Det skjer ikke i år.

- Nei, det er ikke mulig, sier Northug.

- Jeg vet hva jeg gjorde i fjor og jeg tror jeg bikket over på høydesamlingen i Val Senales fordi jeg trente for mye den siste uka. Men jeg tror fortsatt at den bikken i fjor gjorde at formtoppen kom til VM, forklarer Northug.

Northug legger bevisst om treningsopplegget for å toppe formen til nyttårstouren.

- Jeg vet hva jeg gjorde feil. Nøkkelordet er å være fornuftig i høyden og i hvert fall når du skal være i tidlig form. I fjor var det en periode der du kunne tillate deg å trene litt mye i oktober ettersom mesterskapet kom i månedsskiftet februar mars, mens i år er det for sent å trene for hardt og mye i oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere