RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kanskje det verste jeg har sett

Foto: Tom Gustavsen / ROMERIKES BLAD
Sist oppdatert:
Vålerengas Steffen Thoresen slo og slo mot hodet og nakken til en liggende motspiller.

LØRENSKOG - VÅLERENGA 5-1 (3-1 I KAMPER):

Tirsdagens mest dramatiske episode skjedde fire sekunder før andre periode var slutt.

Lørenskog assisterende kaptein Eerikki Koivu lå plutselig nede med ansiktet i isen. Over lå gjestenes Steffen Thoresen og dundret løs mot hodet hans.

Koivu mistet resten av kampen etter smellen. Det gjorde Thoresen også, med matchstraff. Trolig må han stå over flere kamper når disiplinærutvalget i ishockeyforbundet får se de stygge scenene.

- Eerikki har det greit. Det er ingenting som tyder på at han har fått skade i hode eller nakke, sier lege Ørn Terje Foss til Romerikes Blad.

- Skadet nok spillere
Steffen Thoresen forlot Lørenskog ishall før noen fikk snakket med ham, men da Romerikes Blad fikk tak i ham på telefon angret han ingenting.

- Koivu har gått etter hodet til våre folk hele tiden, så noen måtte statuere et eksempel. Jeg tror ikke han gjør dette igjen. Han har skadet nok spillere. Han prøvde å ta meg også. Det er alt jeg vil si om den saken, sier Thoresen.

Også før kampen sa Thoresen han hadde tenkt til å gå hardt til verks mot Lørenskog-spillerne. Det skjedde i et intervju med klubbens medieavdeling som ble lagt ut på Youtube. Klippet var fjernet fra nettstedet i går kveld.

Les kamputviklingen på Romerikes Blad.

Sjokkerte
I Lørenskog-leiren trodde de knapt hva de så. I sekundene etter overfallet brøt det ut en skikkelig brudulje på isen.

- Det er jo slikt man havner i fengsel for. Han sa allerede før kampen at han skulle gå hardt til verks, sier Lørenskogs sportssjef Atle Olsen.

Også spillerne reagerte på overfallet.

- Det er noe av det verste, om ikke det verste jeg har sett. Et skikkelig overfall. Jeg synes det rett og slett var feigt. Man skal ikke slå mot hodet bakfra, sier Lars Erik Spets

- Verste på 17 år
Dommer Ole Stian Hansen sier han ble dårlig av å se situasjonen da Romerikes Blad snakket med ham i går kveld.

- I mine 17 år som elitedommer har jeg ikke sett noe liknende, heldigvis. Jeg fikk en vemmelig følelse. Det var ikke bra i det hele tatt. Jeg vet ikke hvor mange ganger han slo. Men det var flere slagserier, sier Lillehammer-dommeren.

Natt til søndag sender han rapporten sin til ishockeyforbundet.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen tok sin spiller i forsvar mens han styrtet ut av hallen.

- Jeg støtter det Thoresen gjorde fullt ut. Han finnen (Koivu er blitt norsk statsborger; red. anm.) har spilt stygt hele tiden.

Les mer om ishockey på Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere