*Nettavisen* Sport.

- Kanskje han bare skal finne seg en bar i Spania

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Kjetil Wæhler har ikke tenkt til å gi fra seg landslagsplassen til Vadim Demidov med det første.

08.10.11 08:57

OSLO (Nettavisen): Med Brede Hangeland suspendert er det ikke knyttet videre stor spenning til midtforsvaret i EM-kvalifiseringskampen mot Kypros tirsdag. Kjetil Wæhler har vært et førstevalg som Hangelands partner, og det vil være en overraskelse dersom Vadim Demidov ikke tar plassen til Hangeland.

Men Demidov er lei å være tredjevalget til Drillo. Nå vil Real Sociedad-spilleren utkonkurrere Wæhler om en fast plass i midtforsvaret til Norge.

- At det er en tøff konkurranse er bare sunt. Vi har vært tre gode midtstoppere som har rullert mye, og det har fungert bra, men alle har vel skjønt at jeg er tredjevalget bak Brede og Kjetil, og det er jeg ikke fornøyd med. Jeg jobber hver dag og utvikler meg hele tiden i Spania, og føler at jeg har bevist at jeg er god nok når jeg har fått spille, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

- Jeg anbefaler Spania
Aldersforskjellen mellom de to forsvarskjempene er hele elleve år. Med sine 35 år er Wæhler kanskje moden for pensjonisttilværelsen og å overlate landslagsplassen til Demidov. Eller?

- Det står stor respekt av at han har holdt seg god så lenge. Alderen er selvfølgelig på min side, men jeg håper jeg kan ta over plassen uten at han trenger å pensjonere seg, sier Demidov.

Han kommer likevel med et tips til den eldre landslagskollegaen, dersom det likevel skulle være aktuelt å pensjonere seg.

- Jeg anbefaler Spania til de fleste, sier 24-åringen lurt.

- Ingen planer om å pensjonere meg
Wæhler har imidlertid ingen planer om å plassere sokkene i sandalene og legge seg til rette under en parasoll på solkysten.

- Jeg har ingen planer om å pensjonere meg med det første og la Demidov overta plassen uten kamp. Drillo ser på prestasjon foran alder, sier Aalborg-spilleren.

Til Demidiovs Spania-tips har han følgende å si:

- Han skulle jo begynne å jobbe i en bar hvis han ikke fikk spille, så kanskje han bare skal finne seg en bar i Spania istedenfor å sitte på benken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kampen om plassen siden av Hangeland kan vi stole på at vil vare i mange år til.

- Jeg har tenkt til å holde på i hvert fall fem år til. Så lenge kroppen holder og man er grundig med de små tingene, kan man holde på så lenge det er gøy, mener Wæhler.

Han syns ikke landslagssjef Egil Drillo Olsen skal gjøre endringer i midtstopperkøen.

- Så lenge man presterer på et høyt nivå og holder seg skadefri, ser jeg ikke hvorfor vi skal bytte på det som har fungert. Men det er selvfølgelig Drillo som bestemmer. Det er en sunn konkurranse - både for spillere og for det norske landslaget. Det er viktig for meg å prestere hver landskamp for å få spille neste kamp også. Det blir på en måte eksamen hver gang.

Norsk EM-håp så godt som knust
Det ser imidlertid ikke ut til at verken Demidov eller Wæhler får oppleve et stort mesterskap med det første. Både Danmark og Portugal vant sine kvalifiseringskamper fredag, og norsk EM-deltakelse er med det så godt som knust (selv om det fortsatt kan skje dersom Danmark slår Portugal med god seiersmargin, og Norge slår Kypros med mange nok mål).

Drillo har hentet inn unggutten Even Hovland i Hangelands fravær, men Demidov og Wæhler starter trolig kampen mot Kypros.

Les også: Håper fortsatt på Solskjær

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag