RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kanskje han er Usain Bolts bror?

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Sist oppdatert:
Barcelona-trener Pep Guardiola ble imponert over Luton Shelton og Vålerenga.

VÅLERENGA - BARCELONA 2-4:

ULLEVÅL (Nettavisen): Barcelona vant relativt komfortabelt 4-2 over Vålerenga torsdag kveld. Og det til tross for at ikke en eneste VM-spiller var med i troppen og at trener Pep Guardiola byttet hele laget ved pause.

Likevel er Guardiola meget raus når han omtaler Vålerenga innsats.

- Jeg vil gjerne gratulere treneren deres, for de spilte veldig god fotball. Derfor ble dette en verdifull kamp for oss. Jeg hadde ventet at det kom til å bli mange lange baller, men det ble det ikke, konstaterer Guardiola.

Les også: Målfesten!

Se intervju med Zlatan Ibrahimovic nederst i saken!

Vålerengas Bolt
På spørsmål om han bet seg merke i enkeltspillere, nevner han Fellah, Singh, Luton Shelton og «spissen» – altså Moa.

Spesielt imponert er han over Luton Shelton, som trolig leverte en av sine beste kamper i VIF-trøya og boltret seg på venstrekanten.

- Han er jo fra Jamaica, kanskje han er Usain Bolts sønn eller bror, sier Guardiola med et smil.

Smiler gjør også VIF-trener Martin Andresen når han hører skrytet fra Guardiola.

- De sier det nok litt av høflighet. Men jeg tror nok han mener det også. Det er veldig hyggelig, sier Andresen, som har gjort Vålerenga til Tippeligaens beste lag offensivt denne sesongen.

Andresen vil lære
Forbildet er nettopp Barcelona, og Andresen snappet opp mye underveis som han vil Vålerenga-spillerne skal lære av.

- Det er veldig mange små detaljer på, og som jeg tror de er veldig opptatt av å være gode på, som vi ikke snakker så mye om i Norge, sier Andresen.

- Som for eksempel...?

- For eksempel spill på tredjemanns bevegelse. Bevisstheten i forhold til hvordan de beveger seg før de mottar ballen. Måten de slår støttepasningene på. Mange sånne småting.

Martin Andresen gleder seg stort over at spillerne fikk denne erfaringen, og er glad de fleste kom såpass godt ut av det.

Forsvarsfeil
At flere av de unge forsvarsspillerne havnet i trøbbel, er han mindre opptatt av. Amin Nouri ble rett og slett avkledt av Bojan og Maxwell, og ble igjen i garderoben ved halvtid. Andreas Nordvik og Stefan Strandberg tegnet seg for hver sin målgivende pasning – for Barcelona.

- Det legger jeg ikke vekt på i det hele tatt. Unge spillere lærer av å få seg en smell i trynet også. Og det var kanskje ikke tilfeldig at det skjedde i dag. Når man settes under press, er det lettere å gjøre feil, poengterer Martin Andresen – som også innrømmer at han neppe hadde overlatt forsvarsrekke så mye til seg selv om det hadde vært en tellende kamp.

- Da hadde vi nok spilt litt annerledes, ja, erkjenner han overfor Nettavisen.

De to som fikk æren av å score for Vålerenga, var Harmeet Singh og Bojan Zajic. Deres reaksjoner leser du i Nettavisen fredag morgen!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere